Peak Walk. Foto Glacier3000

7 bijzondere hangbruggen

Sommigen moeten er niet aan denken, anderen genieten er juist van: hangbruggen. Daarom zetten we de meest spectaculaire hangbruggen voor je op een rijtje. Pas op! Niet voor mensen met hoogtevrees!

Charles Kuonen Hängebrücke.

De langste hangbrug: Charles Kuonen hangbrug

De Charles Kuonen hangbrug bij Randa in Zwitserland hangt 85 meter boven het Grabengufer bij het Mattertal. Met een lengte van 494 meter is de voetgangersbrug volgens het Guinness Book of Records de langste ter wereld. de brug is een nieuwe schakel in de Europaweg. Vanuit Zermatt loop je er in zes of zeven uur naar toe. 

De inspirerende: Hangbrug bij Ghasa, Nepal

Deze brug is eigenlijk gebouwd om vee van de ene kant naar de andere kant van de kloof te laten lopen. Daarmee zouden de dieren niet meer door de nauwe straatjes van de stad hoeven lopen. De brug is gebouwd in Tibet Style, de bouwstijl die een voorbeeld is voor veel andere hangbruggen.

Peak Walk. Foto Glacier3000

De unieke: de Peak Walk

De Peak Walk in het Zwitserse Berner Oberland is met recht een unieke brug te noemen. Deze brug verbindt namelijk twee bergtoppen met elkaar. Vanaf deze brug, tussen de Vorgipfel en de Scex Rouge heb je uitzicht op de hoogste toppen van de Alpen, zoals de Mont Blanc, Jungfrau en de Matterhorn. Voor dat uitzicht moeten de bezoekers wel stalen zenuwen hebben. De brug biedt niet alleen een uitzicht op Europa’s hoogste bergen, door de glazen vloer kijk je zo het diepe dal in.

De engste:  De Haohan Qiao in China

De Haohan Qiao in het Chinese Shiniuzhai Nationaal Park oftewel doet haar naam eer aan. Vrij vertaald betekent Haohan Qiao namelijk 'Brug der Dapperen'. En dapper moet je zijn. De 300 meter lange hangbrug bungelt op 180 meter hoogte boven het dal. Alsof dat niet spannend genoeg was is het brugdek van glas gemaakt. Volgens de NOS kropen de eerste bezoekers over de brug...

Caminito del Rey

De gevaarlijkste: Caminito del Rey in Spanje

De Caminito del Rey, oftewel, 'het paadje van de koning' is misschien wel een van de gevaarlijkste bergpaden ter wereld. Het pad werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd om mensen en materialen naar een waterkrachtdam te brengen en kreeg zijn naam toen koning Alfonso XIII het pad gebruikte om de dam in gebruik te nemen. Daarna raakte het pad met bijbehorende bruggen echter in verval. In 2000 waren het pad en de bruggen in zo'n slechte staat dat de overheid het pad afsloot. In het voorjaar van 2015 werd het pad na een flinke renovatie weer heropend.

De hoogste: Dimuhe brug in China

Deze adembenemende hangbrug werd gebouwd voor bouwvakkers die aan een snelwegbrug werkten. Door het brugdek van gaaswerk zien de bouwvakkers maar liefst 270 meter lager de rivier Sancha stromen. 

Weet jij nog een spectaculaire brug die niet in dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten!

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden