Susanne Dijksterhuis en Koert-Jan de Bruijn

Presentatoren verslaan de Alpen: ‘Heel erg gaaf’

Susanne DijksterhuisRTL zendt vanaf aanstaande zondag een reisprogramma uit met presentatoren Koert-Jan de Bruijn en Susanne Dijksterhuis in de Alpen en omringende landen. Het programma, RTL Just Away, biedt een scala aan adrenaline verhogende activiteiten. Bergwijzer vroeg de presentatoren naar hun ervaringen.

Voor allebei was de reis van zes weken aaneen erg bijzonder. Voor Dijksterhuis omdat ze nog niet in de zomer in de Alpen was geweest en voor De Bruijn omdat hij na twintig jaar weer in de zomer terugkeerde in de buurt van het Oostenrijkse Zillertal. Daar hadden zijn ouders toen hij tiener was een stacaravan waar het gezin in de zomer- en wintervakanties verbleef en waar De Bruijn ervaring opdeed met skiën en bergwandelen. “Ik heb er nog even gekeken.” Onder andere het Gardameer, Trentino, Tux, Saas Fee, Hochkönig, Saalbach Hinterglemm, Zell am See, Salzburg, Linz en Wenen onderdeel van de reis van vorige zomer.

Susanne Dijksterhuis en Koert-Jan de Bruijn

“Erg bijzonder aan de reis, was de diversiteit. Dat we het ene moment in een t-shirt op een terras zaten en het andere moment slee je op 3800 meter hoogte of ontdek je een gletsjergrot.” Dijksterhuis klinkt nog steeds verwonderd. “We wandelden een keer boven de wolken. Dan voelt het alsof je op de top van de wereld staat.”

Door de koeien en de nevel

Per dag hebben ze drie activiteiten ondernomen, waaronder paragliden, downhill mountainbiken, Wandelen boven de wolkenwielrennen, klimmen, canyoning, skiën en een gletsjertocht. “Een hoogtepunt was de flying fox, een stalen kabel waaraan ik als een vogel 700 meter vloog, met mijn hoofd naar voren, over een 140 meter diep ravijn”, blikt De Bruijn terug. “Op een andere manier was de oversteek die ik in mijn eentje maakte van een bergkam bij Saalbach Hinterglemm heel gaaf. Tijdens die tocht liep ik tussen de koeien en de nevel door naar de top.”

Het downhill mountainbiken was voor beiden ook spannend, want op sommige plekken gleden de presentatoren door sneeuw of regen bijna weg. “Ik deed het bijna in mijn broek, dat zul je wel zien. En een keer ben ik keihard op mijn bek gegaan”, bekent Dijksterhuis. Ze lacht: “Ik weet niet of dat in de uitzending komt.”

Zondag om 15.50 uur op RTL4

“Volgens mij hebben we iets leuks neergezet. Ik denk dat veel Nederlanders houden van actieve vakanties, daarom zullen ze dit zeker interessant vinden”, zegt De Bruijn. Hij en Dijksterhuis hopen dat RTL Just Away een vervolg krijgt, want na het veelzijdige bezoek aan de Alpen zien de presentatoren dat helemaal zitten.

De eerste aflevering van RTL Just Away is zondag op RTL4, om 15.50 uur. Het programma telt elf afleveringen.

Meer inspiratie
Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?