Skileraar Rudi is weer terug

Iedereen kent de ‘Biertje-reclame’ van Heineken met skileraar Rudi uit de Oostenrijkse Zillertal Arena wel. Het is een tijdje stil geweest rondom Rudi, maar na een lange ‘winterslaap’ is Rudi wederom te zien in een tv reclame. Deze keer niet als de skileraar, maar als Der Super Rudi.

Na een winterslaap

De reclame van Heineken werd voor het eerst in 2002 uitgezonden in Nederland. De reclame werd zo populair dat Heineken vier jaar lang van de diensten van Rudi gebruik maakte. De reclame maakte zelfs in 2015 kans op de Gouden Loeki allertijden. De Oostenrijkse geitenboer Rudi uit Zillertal Arena verandert in een populaire skileraar zodra de eerste sneeuwvlokken vallen. Vooral zijn vuurrode skipak en zijn markante snor zijn kenmerkend voor Rudi. Nu, veertien jaar nadat Rudi voor het eerst op de televisie verscheen, is hij wederom te zien met zijn befaamde “Heeeeeey”. Dit keer niet voor Heineken, maar voor het startschot van het winterseizoen in Zillertal Arena.

Zillertal Arena

Wat namelijk niet in de reclame van Heineken duidelijk werd, is dat Rudi uit Zillertal Arena komt. Nu in de nieuwe reclame waar Rudi zijn comeback maakt, wordt dat wel duidelijk. Na dat hij wakker wordt van een lange winterslaap komt, zijn superhelden outfit aangevlogen. Na zijn befaamde “Heeeeeey” verschijnt de tekst real heroes go to Zillertal Arena. De Zillertal Arena is de aaneengesloten wintersportarena van de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml.

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!