coronatest tirol

Tirol: alleen met een negatieve test de piste op

Vanaf 15 februari 2021 moet iedereen ouder dan tien jaar een negatieve coronatest bij je hebben als de Tiroler skipistes op gaat. Met die maatregel wil de Bondsregering van Tirol de verdere verspreiding van het Coronavirus en alle nieuwe mutaties daarvan voorkomen.

Een test mag maximaal 48 uur oud zijn, dat betekent dus dat wie een week gaat skiën in Tirol, zich tussendoor ook moet laten testen. Om dat mogelijk te maken, wordt in Tirol ook de testcapaciteit flink uitgebreid. Via steekprofcontroles wordt de maatregel gehandhaafd.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


De maatregel geldt voor iedereen die via de liften gebruik maakt van de liften en andere faciliteiten op de skipistes. Toerskiërs en wandelaars die dat niet doen, hoeven geen negatieve testuitslag bij zich te hebben.

De maatregel geldt overigens niet alleen voor wie gebruik wil maken van de skiliften in Tirol. Ook wie de Oostenrijkse deelstaat wil verlaten, moet een negatieve testuitslag van maximaal 48uur oud bij zich hebben.

De maatregel komt bovenop andere landelijke maatregelen, zoals verscherpte eisen aan mondkapjes. Overal waar mondkapjes verplicht zijn, moeten dat FFP2-mondkapjes zijn. Een Buff, sjaal, of zelfgemaakt mondkapje is niet voldoende.

 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Rubriek: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer