Uitzicht vanaf de Zugspitze

Top 100-bezienswaardigheden Duitsland

Uitzicht vanaf de ZugspitzeHet Duits verkeersbureau heeft een nieuwe app. uitgebracht waar de top-100 bezienswaardigheden van Duitsland te vinden zijn. Toeristen kunnen met deze app. en via Facebook nu alle hotspots van Duitsland ontdekken.

In de top 100 zijn de volgende bezienswaardigheden in Duitsland in de bergen te vinden:

De Zugspitze

De Zugspitze bij Garmisch-Partenkirchen is een van de meest bekende bergtoppen van de Alpen. Met zijn 2.962 meter is het niet alleen de hoogste berg van Duitsland maar ook een populaire bestemmingen van bezoekers uit de hele wereld. Er is een 360° panoramisch uitzicht vanaf de top en bij mooi weer kunnen bezoekers meer dan 400 bergtoppen zien in omliggend Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

De Harz

Het Harz National Park is een nationaal park in Duitsland, in Nedersaksen en in Saksen-Anhalt. De top van het gebied is de Brocken, deze is met 1141 meter de hoogste berg van Noord-Duitsland. Er zijn vele wandelroutes in dit gebied zoals de Goetheweg en Hexenstieg, ook is er de mogelijkheid met de Brockenbahn stoomtrein naar de top te gaan en de 100-jaar oude Brocken tuinen te bezoeken.

Eagle's Nest

Het Kehlsteinhaus, ook wel Eagle's Nest, ligt op de top van de Kehlstein berg (1835 m). Dit imposante bouwwerk is ontworpen als een verjaardagscadeau voor Adolf Hitler voor zijn 50e verjaardag en is bereikbaar via een lange weg over de Obersalzberg. De laatste 124 meter in de hoogte worden overbrugd door een koperen lift.

Kasteel Neuschwanstein

Kasteel Neuschwanstein in het zuiden van Beieren, bij Füssen, is bekend om zijn romantische architectuur en het tragische verhaal van de eigenaar; koning Ludwig II. Dit kasteel was voor Ludwig vooral een toevluchtsoord waar hij zich terug kon trekken in zijn eigen sprookjeswereld, nadat hij geen heerser meer mocht zijn in zijn werkelijke rijk. Walt Disney heeft zich voor het ontwerp van het kasteel van Doornroosje laten inspireren door Kasteel Neuschwanstein.

Berchtesgaden

Berchtesgaden National Park is een van de oudste natuurreservaten in de Alpen. Gelegen in het zuiden van Beieren, is dit een bijzonder mooi deel van de Berchtesgadener Alpen, met fantastische bergen, wandelpaden, prachtige meren en dichte bossen. In het hart van het National Park, tussen de Watzmann (2713 m), het Steinerne Meer en het Hagengebergte, ligt de Königssee met zijn kristalheldere water.

De gehele top 100 vind je op Facebook. 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling