Bergen in de Alpen

Tourskier 500 meter meegesleurd door lawine in Oostenrijk

Bergen in de AlpenIn de Oostenrijkse bergen was het lawinegevaar erg hoog afgelopen weekend. In Obertauern is er een 63-jarige man meegesleurd en raakte bedolven. Na 15 minuten was hij gevonden en uitgegraven. De man bleef ongedeerd.

In Vorarlberg is gisteren een tourskier maar liefst 500 meter meegesleurd door een lawine. Hij werd volledig onder de sneeuw bedolven maar kon door kameraden worden uitgegraven. De toegesnelde hulpdiensten wisten de man te reanimeren. De man was onderdeel van een groepje van drie die zonder gids off piste gingen.

Het belang van het snel uitgraven en reanimeren bleek ook nu weer. Want ondanks de korte tijd tussen het afgaan van de lawine en het uitgraven waren de vitale functies van de man al uitgevallen. Gelukkig kon de man gereanimeerd worden en ligt nu in het ziekenhuis.

De plaatselijk autoriteiten waarschuwen nadrukkelijk voor het lawinegevaar. Door de hevige sneeuwval is er een compleet nieuw sneeuwdek ontstaan en dat levert gevaarlijke situaties op. De autoriteiten waarschuwen iedereen om een minimale lawineuitrusting mee te nemen die bestaat uit een schep, sonde en lawinepieper. 

Bronnen: snowrepublic.com en ort.at

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?