Fietsen voor het goede doel

Twaalfde Alpe d’HuZes van start met Maarten van der Weijden

Op donderdag 1 juni wordt voor de twaalfde keer het evenement Alpe d’HuZes gehouden. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen ruim vierduizend deelnemers lopend of fietsend één tot zes keer de legendarische Alpe d’Huez. In de afgelopen jaren is op deze manier al ruim 140 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d’HuZes/KWF Fonds. Dit jaar wordt het startschot gegeven door Maarten van der Weijden, olympisch en wereldkampioen openwaterzwemmen en ooit leukemiepatient.

Maarten van der Weijden weet als geen ander hoe het is om de diagnose kanker te krijgen. Hij meent dat het aan onderzoek en zijn artsen te danken is dat hij is genezen. “Daarom zijn dit soort evenementen zo ontzettend belangrijk; met het geld dat we hier voor onderzoek ophalen kunnen levens gered worden. Ik heb altijd met enorm veel bewondering naar Alpe d’HuZes gekeken en voel me vereerd dat ik bij dit evenement het startschot mag geven.” Hij gaat niet alleen het startschot geven, maar ook de deelnemers vooraf toespreken om ze te motiveren.

Voorzitter Johan van der Waal: “Er zullen weer duizenden Nederlanders afreizen naar Frankrijk als deelnemer, vrijwilliger, supporter of sponsor. Ieder heeft er zijn eigen motivatie en eigen verhaal, maar allemaal hebben ze hetzelfde doel. De berg is dan een plek vol verbroedering. Iedereen maakt de beklimming van zijn leven voor het leven van een ander.”

Randprogramma en verslag van Alpe d’HuZes 2017

logo Alpe d'HuZesVanaf zondag 28 mei staat de berg van Bourg d’Oisans tot en met Alpe d’Huez in het teken van het evenement. Woensdag 31 mei vindt Alpe d’HuZus plaats, waarbij 231 supporters en vrijwilligers, die op de koersdag andere taken hebben, gezamenlijk één keer de berg beklimmen. Op donderdag 1 juni om 4.30 uur klinkt het startschot van Maarten van der Weijden. Rond 20.00 uur gaan de laatste deelnemers over de finish en wordt het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt

Alpe d’HuZes 2017 wordt op 1 juni van 8.00 tot 17.00 uur rechtstreeks op televisie uitgezonden door de regionale omroepen RTV Utrecht, L1, Omroep West, NH, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en RTV Oost. Ook NPO Nieuws neemt de uitzending over. 

Bron: Alpe d’HuZes

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.