De route van het #82summits project. via 82summits.com

Ueli Steck rondt zijn #82Summits project af

De route van het #82summits project. via 82summits.comUeli Steck heeft het voor elkaar! Het #82Summits project is afgerond. Steck beklom in minder dan tien weken alle 4000’ers van de Alpen. De afstand tussen de bergen overbrugde hij lopend, fietsend en met de paraglider.

Op 9 juni begon Steck samen met Michael Wohlleben aan de uitdaging door de Piz Bernina te beklimmen. De twee hadden zo’n 1000 horizontale kilometers en maar liefst 100.000 hoogtemeters voor de boeg. Onderweg zouden ze slapen in kampeerwagens, tenten, berghutten en hotels.

Tegenslag

De tocht ging echter niet vlekkeloos. Wohlleben moest na vijf toppen opgeven. Nadat de twee per paraglider van de Jungfrau afdaalden, ging het voor ‘Michi’ mis tijdens de landing. Hij moest geblesseerd opgeven. Steck besloot echter door te gaan. Alleen, of in wisselend gezelschap beklom hij de resterende 77 toppen.

Martijn Seuren

Maar het bleef niet bij het ongeval van Wohlleben. In het Mont-Blanc gebied ging het dramatisch mis toen de Nederlandse klimmer Martijn Seuren omkwam bij een valpartij op de Grandes Jorasses. Steck besloot door te zetten en het project af te maken.

Dat is gelukt. Op 11 augustus beklom Steck de laatste top: les Ecrins. Daarbij ging er overigens ook nog iets mis. Steck liep verkeerd, waardoor hij een omweg van drieënhalf uur maakte. Het project was overigens niet mogelijk zonder de hulp van het team dat hem ondersteunde tijdens zijn tocht. Vooral logistiek planner en cameraman Daniel Mader was van onschatbare waarde voor Steck.
Meer over de avonturen van Steck tijdens zijn 82summitsproject staan op de Facebookpagina van het project.
 

 

Bron alpin.de

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?