De Matterhorn. Foto: Roban Kramer (Flickr)

Dani Arnold breekt record beklimming noordwand Matterhorn

De Zwitserse bergbeklimmer Dani Arnold - van het Mammut Pro Team - heeft een nieuw record neergezet met het beklimmen van de noordwand van de Matterhorn. Met 1 uur en 46 minuten is Arnold de snelste klimmer op deze wand ooit; 10 minuten sneller dan zijn voorganger Ueli Steck.

Arnold bekend om snelheid

De noordwand van de Matterhorn is 1.100 meter hoog en daarmee - samen met de Eiger en de Grand Jorasse - een van de drie grootste noordwanden van de Alpen. Gemiddeld hebben goede bergbeklimmers tussen de 8 en 10 uur nodig om deze muur van ijs en steen te bedwingen. Arnold klom de noordwandroute alleen en deed dat in één uur en 46 minuten.

"De omstandigheden waren eigenlijk heel goed, als ze niet optimaal waren," aldus Arnold. De Zwitserse klimmer staat bekend om zijn snelheid bij het beklimmen van bergen. Zelfs moeilijk terrein lijkt Arnold zonder inspanning te beklimmen. Toen hij in 2011 het record brak - en nog steeds houdt - voor het beklimmen van de Eiger-noordwand, had niemand van hem gehoord.

Over Dani Arnold

Dani Arnold wordt sinds 2010 gesteund door Mammut. De 31-jarige bergbeklimmer raakte op 14-jarige leeftijd bekend met het klimmen en al een paar jaar later beklom hij de noordwand van de Eiger met zijn vrienden.

PHOTOPRESS/Mammut/Christian Gisi

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.