Fotowedstrijd Bergen magazine

Uitslag van de fotowedstrijd Dichter bij de Natuur

De drang is groot, hebben we gemerkt. De drang om de natuur van dichtbij te beleven … En het gevoel in beeld vast te houden. Ronduit prachtige foto’s kwamen er bij de redactie binnen, kiezen was echt lastig. Mede rekening houdend met de verhalen achter de foto hebben we Jari Bussens en Thor Willems tot winnaars gekozen. Zij krijgen binnenkort een rugzak van Fjällräven thuisgestuurd. Gefeliciteerd!

Fotowedstrijd Bergen magazine

Jari Bussens, Sint-Niklaas 

“Een lang weekend staat voor de deur. Ik beslis die avond nog te vertrekken richting Oostenrijk. Na een lange nacht rijden parkeer ik mijn auto bij Grunau. Op het programma staat een zware tocht naar de top van de Grosser Priel. Rond 17 uur bereik ik de top. Ik geniet van het uitzicht en de zalige stilte. Overnachten doe ik in mijn tent op het prachtige plateau van het Totes Gebirge. Het lijkt wel een maanlandschap. Ik denk bij mezelf: Dichter dan dit kun je bij de natuur onmogelijk komen.” De jury: In je eentje met een tentje midden in de bergen: zo’n beeld past perfect bij het thema. Daarnaast vallen op: mooie kleuren net na zonsondergang en een mooie compositie waar de tent de diagonaal in de foto versterkt. Het verhaal bewijst dat je geen dagen lang onderweg hoeft te zijn om toch midden in de natuur te zijn, erdoor opgeslokt te worden. 

Fotowedstrijd Bergen magazine

Thor Willems, Hasselt 

“Toen ik voor deze waterval stond, voelde ik de elementen van de natuur: de wind, regen en koude maakten deze plek alleen maar spectaculairder. Voor deze eindeloze stroom van water staan was een van de mooiste momenten uit mijn leven. De kracht van zo een waterval is onmeetbaar.” De jury: Goed gebruik van donker en licht. Door een lange brandpuntsafstand en een goede uitsnede wordt dit een heel elementair beeld – less is more – dat meteen duidelijk maakt hoe de persoon op de foto zich voelt: dicht bij de natuur. Het lijkt alsof zij zo in de waterval kan stappen! 

Ook meedoen met een fotowedstrijd? In Bergen Magazine 1 van 2023 is het thema van de fotowedstrijd Samen. Kijk snel hoe je mee kan doen! 

 

Meer inspiratie

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!