Skigebied Val Thorens. Foto via Pixabay

Val Thorens is gekozen tot beste skigebied ter wereld

Het Franse Val THorens is voor de derde keer uitgeroepen tot het beste skigebied van de wereld. Daarmee kan het skigebied zich meten met een aantal gerenommeerde skigebieden in de Alpen zoals het Zwitserse Zermatt, het Oostenrijkse Sankt Anton, maar ook met skigebieden ver weg, zoals  het Amerikaanse Beaver Creek en het Japanse Shiga Kogen.  

De World Ski Awards

De World Ski Awards is een hoogwaardige onderscheiding op het gebied van skiën. Voor 4e editie van de uitreiking in Kitzbühel (Oostenrijk) zijn 1.600.000 stemmen via internet uit 85 landen geteld. Het behalen van de titel “Beste Skigebied van de Wereld” is de hoogste onderscheiding die men kan behalen voor een skigebied in de wereld.

Val Thorens werd geroemd om de innovaties voor de skiërs, zoals wifi op de pistes, maar ook het systeem dat bezoekers informeert over de drukte op de pistes. Daarnaast worden de veelzijdigheid van het gebied, doe goede infrastructuur en de hotels geprezen door de stemmers.

Niet alleen het skigebied viel in de prijzen. Ook Pierre Josserand, de voorzitter van het bedrijf dat de skiliften in Val Thorens uitbaat, kreeg een prijs voor zijn inzet voor het ski-toerisme. 

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!