Val Thorens

Val Thorens verkozen tot beste wintersportdorp van Frankrijk

Voor de negende keer is Val Thorens tijdens de World Ski Awards uitgeroepen tot beste wintersportdorp van Frankrijk. Met zijn 68 skipistes die tussen de sneeuwwitte bergen liggen, is dat welverdiend.

Meer dan 2,2 miljoen mensen hebben dit jaar meegedaan aan de stemming. Het team van Val Thorens laat weten dat ze de titel echt aan hun community te danken hebben. Met meer dan 740,094 volgers op hun sociale media kanalen zien ze hoe trouw hun community is. Want zelfs in de lastige coronatijd staan de fans het dorp bij.

Goede band

De medewerkers van Val Thorens werken allemaal samen via een gemeenschappelijk “Live united ” – filosofie. Daardoor bundelen ze hun krachten om de vakantiegangers de beste ervaring te geven. Dat maakt dat de medewerkers, of dit nu chauffeurs of skileraren zijn, allemaal een goede band opbouwen met de bezoekers.

Andere prijzen

Naast dat Val Thorens deze prijs in handen heeft gekregen, vallen ze bij andere uitreikingen ook in de prijzen. Wel zeven keer hebben ze de “Beste Wintersportdorp Ter Wereld” gewonnen. En ook valt er dit jaar een specifiek etablissement in de prijzen. Le Pashima Refuge Hôtel heeft namelijk de “Beste Franse Ski-boetiekhotel ” gewonnen.

Al met al is Val Thorens niet vies van een paar mooie prijzen. De directeur van het toerismekantoor in Val Thorens laat weten: “We zijn heel erg vereerd om opnieuw verkozen te zijn tot beste wintersportdorp in Frankrijk, een prijs die we danken aan de fans van Val Thorens. En we willen ook graag Verbier feliciteren met de titel van ‘Beste wintersportdorp ter wereld’, een prijs die Val Thorens eerder al 7 keer in de wacht sleepte. Het is een teken van excellentie en internationale erkenning op het hoogste niveau, en wij zijn na een moeilijke periode meer dan ooit gemotiveerd om onze diensten te blijven verbeteren in 2022 en opnieuw die felbegeerde titel na te jagen!”

 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!