Verkeershinder op de Duitse wegen

Onbezorgd over de Duitse Autobahn richting de bergen zoeven is er deze zomer niet bij. De ADAC, de Duitse ANWB, waarschuwt voor veel verkeershinder door wegwerkzaamheden op de Duitse wegen deze zomer. Duitse media waarschuwen al voor een 'stausommer'. Tussen 1 juli en 31 augustus 2015 wordt volgens de ADAC op niet minder dan vierhonderd plaatsen aan de weg gewerkt. Daarbij gaat het alleen om plekken waar het oponthoud vier dagen of langer gaat duren. Reizigers die onderweg zijn naar de bergen hebben extra pech, de meeste wegwerkzaamheden vinden in het zuiden plaats. Beieren, waar op 87 plekken verkeershinder door werkzaamheden verwacht wordt, is koploper. Hessen volgt met 84 plaatsen waar gewerkt wordt.

Maatregelen

De Duitse autoriteiten hebben maatregelen getroffen om de overlast voor vakantiegangers te beperken. Vrachtwagens met een gewicht van meer dan 7,5 ton mogen niet meer op vrijdag, zaterdag en zondag rijden. Toch waarschuwen de autoriteiten dat die maatregelen niet voldoende zullen zijn en dat automobilisten zich moeten opmaken voor een zomer vol files op de Duitse wegen.

Voldoende water 

Verschillende politici hebben al aangegeven dat er weinig aan de situatie te doen is. Er is veel achterstallig onderhoud aan de Duitse snelwegen en dat moet opgelost worden. Weggebruikers moeten er aan gaan wennen dat Duitsland een land van wegwerkzaamheden is. Politici waarschuwen dat automobilisten er rekening mee moeten houden dat ze langer onderweg zijn. Volgens parlementslid Martin Burkert moeten automobilisten daarom voldoende water meenemen. Of ze moeten 's nachts rijden. Ook staatssecretaris van verkeer ziet  weinig oplossingen voor de files. Volgens hem wordt het voorlopig niet beter, maar erger.

Voor actuele informatie over de situatie op de Duitse wegen kun je de site van de ADAC in de gaten houden. Ook kun je er de fileprognoses op jouw route naar de bergen opvragen. (site is in het Duits)

Bron:

Die Welt

NOS

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-) 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.