Weg naar de Alpe d´Huez. Foto Muneaki

Vier bergen op fietsen voor veilige basisschool

Weg naar de Alpe d´Huez. Foto MuneakiJuf Jacobine Wetsteijn gaat dit weekend samen met vijf anderen (haar man en vier vaders) meerdere bergen beklimmen per fiets in de Alpen. De zes gaan met mountainbikes de Alpe d'Huez op fietsen om geld op te halen voor de beveiliging van de school.

Basisschool De Bukehof in Oudenbossch wordt geteisterd door vernielingen. De mountainbikers uit Oudenbossch gaan voor het goede doel (het beter beveiligen van de school) niet alleen de Alpe d'Huez beklimmen, maar trotseren ook Les Deux Alpes, de Galibier en de L 'Autaret.

"Het is als gekheid begonnen", zegt Arold van der Muuren, een van de fietsende vaders. "In de winter met het uitdelen van de rapporten op het schoolplein, kwam dit idee voor het eerst te sprake. Zo van: 'wij fietsen die berg wel even op.' Maar uiteindelijk besloten we het ook echt te doen." Tochten als deze worden al vaker gehouden via het Ronald McDonald fonds voor kankerbestrijding. De juf, haar man en de fietsende vaders wilden het liever lokaal houden en fietsen daarom de bergen op voor een opknapbeurt van de school. "Hier hebben onze eigen kinderen ook iets aan."

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer