lente wintersport

Waarom in het voorjaar op wintersport gaan ook leuk is

Bij de term ‘wintersport’ denk je niet meteen aan de lente. Toch is juist de overgang van winter naar lente een prachtig seizoen voor een wintersportvakantie. Wij vertellen je waarom.

Kaiserwetter…

Zon, zon en nog eens zon. Of je nou op de piste staat, in de lift omhooggaat, of op het terras van een berghut zit uit te puffen, een lekker zonnetje is altijd fijn. In het voorjaar heb je nou eenmaal net wat meer kans op dat onvervalste kaiserwetter.

…en sneeuw!

Ondanks dat Kaiserwetter ligt er vaak nog volop sneeuw. Niet alleen omdat er al een heel winterseizoen (met hopelijk lekker veel sneeuw) aan vooraf is gegaan, maar ook omdat er in het voorjaar soms nog wel een klein sneeuwdumpje kan vallen. Het weer is immers vaak wisselvallig.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Rust en ruimte

Voor velen is het hoogtepunt van het wintersportseizoen inmiddels voorbij. En dat geeft wie wel op de piste is lekker de ruimte om er op uit te gaan. Minder lange rijen bij de liften, minder drukte op de pistes. Oftewel: meer tijd om écht te skiën en snowboarden.

In het dal is het al lente

Op sommige laaggelegen plekken is het al echt lente. Dat heeft als nadeel dat je niet meer tot in de dalen kan skiën, maar wel dat je in één vakantie van twee seizoenen kan genieten. In het dal wandel je in de warme lentezon, terwijl je hoog op de helling nog echt diep in de sneeuw staat. Dubbel genieten dus. Zeker als je je sneeuw-avonturen afwisselt met een wandeling door de dalen.

Bijzondere wintersporten

In het voorjaar zijn er ook mogelijkheden voor sporten die in hartje winter niet goed gaan. Figeln is een vorm van skiën die alleen kan onder sneeuwomstandigheden die voor ‘normaal skiën’ te slecht zouden zijn.

Volop traditie

Ook de vroege lente is in de Alpenlanden een periode die bol staat van bijzondere tradities. Carnaval en Pasen zijn natuurlijk feesten die we hier ook kennen, maar in de Alpen toch vaak net een beetje anders gevierd worden dan thuis. Daardoor is er ook buiten de pistes nog heel wat te beleven. 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past