werkzaamheden tunnels oostenrijk

Werkzaamheden aan Oostenrijkse verkeerstunnels

Ga je deze herfst naar het zuiden van Oostenrijk? Pas op je route! Op de Südautobahn, de A2, rondom het Oostenrijkse Klagenfurt wordt de komende twintig maanden aan de tunnels gewerkt. Vanaf 3 september 2017 beginnen de eerste werkzaamheden. Tot april 2019 kun je dus werkzaamheden tegenkomen op de A2.

De Oostenrijkers gaan maar liefst negen tunnels op de A2 onder handen nemen. Sommigen van die tunnels stammen nog uit de jaren ’80 van de vorige eeuw, en zijn toe aan een flinke opknapbeurt. De verlichting wordt vervangen, het wegdek wordt vervangen en ook de bewegwijzering in de tunnel wordt verbeterd. Last but not least krijgen de tunnels ook verbeterde vluchtmogelijkheden, voor het geval er in een tunnel een ongeluk gebeurt.

Werkzaamheden beginnen bij Kollmantunnel

Vanaf 3 september 2017 gaan ’s nachts de eerste rijbanen dicht om de werkzaamheden voor te bereiden. Vanaf 11 september wordt er daadwerkelijk gewerkt in de tunnels en gaan er in de tunnels rijstroken dicht. De werkzaamheden beginnen bij de Kollmantunnel en bij de Halbergtunnel, daarna volgt ook de Donnersbergtunnel. Tegelijk wordt vanaf het einde van september ook aan de noordkant van Klagenfurt gewerkt aan de tunnels.

Doorstroming in het zomerseizoen

De verkeersdiensten doen er alles aan om de doorstroming van het verkeer zo vloeiend mogelijk te laten lopen. De werkzaamheden beginnen daarom na het zomerseizoen. In het zomerseizoen van 2018 worden de werkzaamheden stilgelegd. Als alles volgens plan verloopt zijn de werkzaamheden in het voorjaar van 2019 afgerond.

Meer informatie over de situatie op de weg vind je op de site van de Oostenrijkse verkeersdiensten

Bron: Orf.at

Afbeelding: By My Friend (Own work) CC-BY-SA-3.0, via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)