Foto Erwin Pessemier

Winnaars Hanwag-fotowedstrijd 'wandelplezier' bekend

Het gaat in de bergen niet louter om ‘heldendaden’, prestaties van belang. Nee, laten we het plezier van het wandelen om het wandelen niet vergeten. Plezier in de beweging zelf, in het goede gezelschap, in het mooie uitzicht en, vooruit, in de prestatie.

De jury koos dit keer niet voor een nummer 1,2,3 en 4, maar gewoon een top 4. Ze winnen allemaal zo'n prachtig paar wandelschoenen van Hanwag. De redactie neemt hierover binnenkort contact op met de winnaars.

Erwin Pessemier

“Een sterk beeld dat uitblinkt in eenvoud”

Foto Erwin Pessemier
De jury vindt veel terug in dit simpele beeld. “eindelijk, mijn eerste bergtop”, lijkt de jongen te mijmeren. een stille overwinning. De lege hemel versterkt het individuele karakter van zijn jonge prestatie. Minpuntje: de scheve horizon. De foto is genomen op Les Crêtes du Mont Jovet, in de Savoie (Frankrijk). Gefeliciteerd Erwin, jij wint een paar Hanwag-wandelschoenen.

Nicole Frontier

“Echt wandelplezier in de bergen”

Foto Nicole Frontier
De foto straalt veel plezier uit, aldus de jury, en dat was uiteindelijk het thema van deze wedstrijd. een foto vol levenslust en lol in de bergen. Minpuntje: de hand die niet helemaal op de foto staat. De foto is gemaakt in Klein Walsertal in Oostenrijk. Gefeliciteerd Nicole, jij wint een paar Hanwag-wandelschoenen.

Tilia Maas Geesteranus

“Prachtige structuren in het landschap”

Foto Tilia Maas Geesteranus
Prachtig hoe dat strijklicht de structuur van de sneeuw zichtbaar maakt. Mooi licht, goede compositie, actieve pose. Minpuntje: de ietwat scheve horizon. De foto is gemaakt tijdens een sneeuwschoenwandeling bij PipIvan in de Oekraïense Karpaten. Gefeliciteerd Tilia, jij wint een paar Hanwag-wandelschoenen.

Elvira Huibers

“Een grappig en gezellig familieportret”

Foto Elvira Huibers
De benen leiden je de foto in en zorgen daardoor voor diepte. Veel kleur in het beeld, maar helaas op sommige plekken toch wat overbelicht. De foto straalt echter volop plezier in de bergen en genoeglijkheid uit en daar gaat het om. De foto is gemaakt in het Ötztal tussen Niederthai en Larstigalm (Oostenrijk). Gefeliciteerd Elvira, jij wint een paar Hanwag-wandelschoenen.

Bestel het nummer van Bergen Magazine met daarin de winnaars hier na.

Nieuwe fotowedstrijd

Het thema van de nieuwe Bergen Magazine-fotowedstrijd is: bergen in bloei. Je maakt kans op een cadeaubon van Haglöfs ter waarde van € 500,-

Stuur je foto in voor 1 mei.

Meer inspiratie

Merk: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling