blue monday vakantie

Zo kom je Blue Monday door!

Vandaag is het 'Blue Monday', volgens velen de meest treurige dag van het jaar. Maar gelukkig is er ook een goede oplossing om deze dag toch een beetje glans te geven: een goede bergwandeling. 

Een goede bergwandeling is gezond, je steekt je neus in de frisse berglucht en lichaamsbeweging doet je – als je het op een blessurevrije manier aanpakt – ook goed. Maar zo’n tochtje draagt niet alleen maar bij aan een gezond lichaam – ook je geest knapt vaak op van een dagje in de bergen. 

Lichte lichaamsbeweging, zoals een wandeling, wordt vaak genoemd als de makkelijkste manier om depressies en andere mentale narigheid te voorkomen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je zomaar van een depressie af kan komen door een stevige bergwandeling te maken, maar er zijn wel degelijk vormen van therapie waarbij een flinke wandeling deel is van de behandeling. Dat komt omdat er tijdens zo’n wandeling allerlei stoffen in je hersenen vrijkomen waardoor je je vrolijker voelt.

Meer weten over de gezondheidseffecten van een goede bergwandeling? Hier lees je meer. 

Maar wat als je niet de bergen in kan?

Maar zomaar een bergtochtje maken is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Blue Monday is natuurlijk niet zomaar Blue Monday. Een van de dingen die deze dag zo deprimerend zou maken, is juist dat de vrolijke vakantieperiode van kerst en de jaarwisseling voorbij is, maar de lente en alle vakanties in die periode nog ver weg zijn. Veel mensen hebben juist nu niet zomaar de vrije tijd om even naar de bergen te rijden om daar de berglucht op te zoeken. Wat dan?

Om juist nu van de bergen te genieten, moet je wellicht wat creatiever zijn. Eropuit trekken is misschien geen optie, maar je kunt wel gebruik maken van een van de leukste dingen aan je vakantie: voorpret. Van alle dingen die een bergvakantie leuk maken, levert voorpret misschien wel de grootste bijdrage aan dat gelukkige vakantiegevoel en daar kun je juist op Blue Monday gebruik van maken. 

Droom je al van je vakantie die je dit jaar wil gaan houden? Een mooie huttentocht, die ene beklimming? Zet die droom of dat goede voornemen dan nu om in iets concreets. Vraag alvast bij je werkgever aan wanneer je op vakantie wil, maak alvast een selectie van hutten, campings of hotels waar je naartoe zou willen en misschien kun je zelfs al iets boeken! 

Vakantievoorpret

Extra fijn is dat met deze acties niet alleen je voorpret aanbreekt – en je daar dus van kan genieten, maar ook de tijd van vroegboekkortingen. Treintickets voor populaire nachttreinen zijn nu nog ruim beschikbaar én een stuk goedkoper dan over een paar maanden. Ook zijn pakketreizen voor bijvoorbeeld huttentochten nu ook in de aanbieding. 

Tijdens het oriënteren en boeken kun je natuurlijk ook lekker wegdromen bij prachtige foto’s, van sites en socialmedia-accounts. Kortom: weg met Blue Monday en laat de voorpret vast beginnen!

 

Meer inspiratie
Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!