traditioneel Zuid Tirools recept Boekwijtknoedels

Zuid Tirools recept: boekweitknoedels

Het recept van boekweitknoedels is een van die authentieke recepten uit Zuid Tirol, die je daar ter plekke zeker kan eten. Maar je kan het gerecht natuurlijk ook alvast thuis maken!

Ingrediënten

  • 120 g witbrood, in dobbelsteentjes
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 100 g grof boekweitmeel
  • 2 royale el boter
  • zout
  • 80 g prei, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook

Voorbereiding

Fruit de prei en de knoflook kort in de boter en schep het mengsel door het brood. Voeg het boekweitmeel toe. Klop melk, ei en zout en voeg dit mengsel toe aan het brood. Laat een half uur op een koele plaats intrekken.

Vorm met natte handen knoedels van het deeg en doe ze in kokend water met zout. Neem de knoedels na 30 minuten met de schuimspaan uit het water en serveer ze in vleesbouillon. (u haalt ca. 8 knoedels uit het recept)

Tip! In plaats van witbrood kan je ook roggebrood gebruiken. De boekweitknoedels zijn ook lekker met gebakken spek of een pittige kaas ('graukäse', geitenkaas of gorgonzola). Serveer ze in dat geval met koolsalade of een salade van snijbiet.

bron: Roter Hahn.it

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past