De hoogste en langste glazen brug ter wereld is bijna af.

Niet naar beneden kijken was nog nooit zo moeilijk! De langste en hoogste hangbrug met glazen vloer ter wereld is bijna af. Maar wie van dit bijzondere bouwwerk wil gaan genieten, moet er wel voor naar China!

Geinspireerd door film

De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, zoals de brug voluit heet, hangt boven het Tianmenshan Nationaal Park in de bergachtige regio van Hunan. Deze regio is zo schilderachtig, dat de makers van de science-fictionfilm Avatar er één van hun fantasiewerelden op hebben geïnspireerd.  Volgens de bruggenbouwers is dat één van de redenen dat de brug van glas is. Door het lichte en doorschijnende ontwerp valt de brug volgens de ontwerpers minder op in de omgeving.

430 meter lange brug

De brug overspant maar liefst  430 meter. Het glazen brugdek van zes meter breed hangt 300 meter boven het dal. Voor angstige taferelen, zoals bij een andere glazen brug in China waarvan een van de glazen brugdelen scheuren vertoonde, hoeven we volgens de ontwerpers niet bang te zijn. De brug zou aan honderd veiligheidstests onderworpen zijn en het gewicht van 800 mensen kunnen dragen.

10 wereldrecords

Het is de tweede keer dat in China het wereldrecord voor langste en hoogste glazen brug verbreken. De glazen hanbrug boven het Shiniuzhai National Park was de vorige recordhouder. De Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge is trouwens niet alleen de hoogste en langste glazen brug, maar op en rondom de burg verrijzen allerlei attracties die de brug extra vermeldingen in het recordboek opleveren. Zo hangt onder de brug ook het hoogste platform voor bungeejumpers ter wereld en op de brug komen een aantal van ’s werelds hoogste schommels te staan.

Wie van dit alles wil genieten moet nog even geduld hebben. De brug gaat later in 2016 open, maar de precieze openingsdatum is nog niet bekend.  

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen