Wandelroute Folgaria trentino

Daar waar de adelaars je begroeten

Het Vigolana massief is één van de meest panoramische punten in Trentino. De hoogste top is de Becco di Filadonna met 2.150 meter. Hier boven aangekomen wordt je beloond met een adembenemend uitzicht op de meren van Levico en Caldonazzo, de gehele Lagorai bergketen en de top Vezzena.

Je kunt vanuit het centrum van Folgaria starten maar beter is door te rijden naar restaurant Sindech (1.000 m.), direct na het dorpje Carbonare richting Levico. Er is daar parkeerruimte.

Wandelroute Folgaria trentino

Het wandelpad 442 stijgt direct en gaat zo door tot je bij de berghut, rifugio Casarota (1.572 m), bent. Na nog een stuk door het groen, laat je de bomen achter je en wandel je door en langs rotsformaties. Vanaf hier heb je een fraai uitzicht op geheel Alpe Cimbra, de ‘Tre Cime’ met Monte Bondone en Monte Stivo bij het Gardameer. Na de smalle bergpas  ‘forcella bus de Zola’ kom je aan de andere zijde van de berg en volg je route 425 richting ‘Becco di Filadonna’. Tijdens het laatste deel loop je regelmatig langs afgronden dus let op, zeker met kinderen. 

Aangekomen bij de top is er een schitterend uitzicht op de Brenta Dolomieten, Adamello groep, de stad Trento, Valsugana met de meren Levico en Caldonazzo, Val dei Mocheni en de toppen van het Lagoraigebergte.

Wandeling Becco di Filadonna

  • Afstand ca 11 kilometer – looptijd ca 4 uur omhoog – 2 uur omlaag.
  • Als je nog niet veel wandelervaring hebt, maak deze tocht dan o.l.v. een berggids.
  • Om volop te kunnen genieten van de rust en de prachtige kleuren van de natuur zijn het voorjaar en de herfst de mooie momenten.

Wandelroute Folgaria trentino

Meer inspiratie
De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!