roadtrip ijsland

De leukste gebieden om te wandelen tijdens een roadtrip IJsland

IJsland, het land van de ongerepte natuur, de thermen en vooral het land van de warmte en de kou. Er zijn maar weinig landen in Europa die zo tot onze verwondering spreekt dan IJsland. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Nederlanders een IJsland vakantie boeken om bijvoorbeeld een rondreis IJsland te maken.

Dit land is de perfecte bestemming voor ieder die van natuur en wandelen houdt. Ben jij nog niet goed bekend met alles wat een IJsland vakantie kan bieden op het gebied van wandelen, ontspannen en ervaringen? Dan hebben wij voor jou in dit artikel een opsomming gemaakt van een paar van de mooiste en leukste wandelgebieden in IJsland.

Een uniek land

Voordat we beginnen willen we één ding duidelijk maken over dit land. Dit onaangetaste land bestaat voornamelijk uit natuur, en heeft een relatief lage bevolkingsdichtheid. In essentie staat het dan ook lijnrecht tegenover wat we in Nederland kunnen verwachten. Dit is juist één van de grootste aantrekkingskrachten van het land. Maar dit zorgt er ook voor dat het land eigenlijk alleen goed af te leggen is per auto. Wij raden je dan ook aan om een roadtrip te maken in de vorm van een rondreis IJsland, gezien dit één van de beste (en enigste) manieren is om het land in volle glorie te ervaren.

Landmannalaugar IJsland

1: Heerlijk wandelen en ontspannen in Landmannalaugar

Het grootste plezier van wandelen tijdens een rondreis IJsland, is het feit dat je na een lange wandeling heerlijk kan ontspannen in één van de vele warmwaterbronnen die het land te bieden heeft.

En als je van warmwaterbronnen en wandelen houdt, dan kan je je helemaal vermaken in Landmannalaugar. Dit deel van het land staat ook wel bekend als 'de baden van het volk', en wordt gezien als één van de beste hiking trails van IJsland. Zoals de naam doet vermoeden zorgt de geothermische activiteit in deze regio er voor dat veel waterstromen lekker warm zijn. Je kan hier tijdens jouw rondreis IJsland en wandeltochten heerlijk ontspannen.

Daarnaast zijn de bergen in dit gebied een waar spektakel. Door de aanwezigheid van verschillende speciale mineralen en gesteentes zijn de bergen en bergtoppen in deze regio oranje, groen, paars en rood gekleurd. Je hebt tijdens een wandeltocht in Landmannalaugar echt het idee dat je in een andere wereld rondloopt.

Hornstrandir IJsland

2: Het wonderbaarlijke Hornstrandir reservaat

Maak jij een rondreis IJsland met de auto? Dan mag je een bezoek aan het Hornstrandir reservaat niet missen. Tijdens een normale IJsland vakantie kan het lastig zijn om dit gebied te verkennen, omdat het op één van de meest geïsoleerde plekken van het land ligt. Ieder die de tocht hier naartoe maakt zal echter beloont worden met een waarlijke parel van de natuur. Je vindt in dit reservaat geen enkele vorm van bouw, het is echt puur natuur. Daarnaast vind je hier één van de enige populaties aan poolvossen, een heel bijzonder dier. Wil jij tijdens jouw vakantie IJsland hier naartoe? Neem dan je kampeerspullen mee, want dat is de enige manier om hier te overnachten. Je kan hier komen door de boot te nemen vanaf Ísafjödur, dus enige planning is wel nodig als je hier wilt komen tijdens jouw IJsland vakantie.

Wandelen ijsland

3: Kortere wandelingen tijdens jouw IJsland vakantie

Ieder die wel van wandelingen houdt maar niet zozeer een meerdaagse hiketrip wilt maken, kan natuurlijk kortere wandelingen maken door de vele nationale parken die IJsland te bieden heeft. Wij raden dit dan ook aan aan ieder die een rondreis IJsland, of gewoon een IJsland vakantie maakt. Dit zijn routes die door het land zelf uitgezet zijn, al dan niet onder de begeleiding van gidsen.

Er is een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden in deze parken. Sommigen hebben prachtige kusten met spectaculaire rotswerken, anderen hebben juist imposante ijswerken. Waar je ook bent of langskomt tijdens jouw rondreis IJsland of IJsland vakantie, de parken die wij echt aan kunnen raden zijn Pingvellir, Snaefellsjökull en Vatnajökull.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?