De meest geliefde campings in Europese berggebieden

De meest geliefde campings in Europese berggebieden

In de berggebieden zijn er veel plekken om te overnachten. Maar onder de Nederlanders zijn de campings toch wel erg geliefd. En dat is ook helemaal niet zo gek, want er zijn prachtige plekken zoals de campings hieronder. Volgens een onderzoek van Camping.Info zijn dit de meest geliefde campings in de Europese berggebieden.

Camping Grubhof in Oostenrijk 

Gelegen in de Alpen bij Berchtesgaden ligt in het dorpje Salzburg, de camping Grubhof. De camping ligt midden in de natuur en is omringd met weides, rivieren en ongerepte natuur. Bij camping Grubhof kan je terecht voor een zomerse wandelvakantie maar ook een winterse skivakantie. In de omgeving van de camping kan je gaan wandelen, klimmen, mountainbiken en fietsen. Er zijn daarnaast ook voor jong en oud thema-wandelpaden.

Lees hier meer over Camping Grubhof.

Camp MondSeeLand in Oostenrijk

Camp MondSeeLand ligt bij het plaatsje Mondsee in Oostenrijk en staat bekend om de rustige en natuurlijk omgeving. Op de camping is een avonturenbos, Robinson-Tal, dat vlak aan het water ligt. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, maar het is ook een prima plek om ’s zomers te barbecueën boven de vuurplaats. De omgeving van de camping biedt volop ruimte om te gaan wandelen, trailrunnen, mountainbiken, fietsen en waterskiën.

Lees hier meer over Camping MondSeeLand.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Camping Hüttenberg in Zwitserland

De Zwitserse camping Hüttenberg is te vinden te midden van het mooie Bodensee en het Rijnschapland. Het campingterrein ligt een net boven Eschenz. Het is een rustige omgeving die aan de rand van het bos met een prachtig uitzicht op de Untersee en de Rijn ligt. De afstand van het dorpscentrum Eschenz naar Stein am Rhein is ongeveer 3 km. In de buurt van deze camping zijn er genoeg wandel- en fietstochten. In de nabije buurt zijn er veel uitstapmogelijkheden bezienswaardigheden. Zoals het historische stadje Stein am Rhein, de oude stadskern van Schaffhausen, de Rijnwaterval, het Bloemeneiland Mainau en meer.

Lees hier meer over Camping Hüttenberg.

Luxury Camping Schlosshof Resort in Italië

Deze luxe camping is te vinden in Oost-Tirol in Italië. De camping ligt in een dal dat tussen de bergen en ligt tegen het plaatsje Lana. De camping heeft een zwembad, een sauna en een eigen restaurant. In de omgeving zijn er veel mogelijkheden om te wandelen, maar er zijn ook veel andere buitenactiviteiten zoals mountainbiken en fietsen. Vijf kilometer verderop ligt de kuurstad Merano.

Lees hier meer over Camping Schlosshof.

Camping Murinsel in Oostenrijk

Camping Murinsel ligt in de plaats Großlobming dat wordt omringd door vele waters, zoals meren, beken, rivieren en plassen. In het midden van de camping ligt zelfs een groot zwemmeer. Deze camping is vooral geschikt voor de fietsliefhebbers. Camping Murinsel ligt aan de Murfietsroute en heeft rondom een groot fietsknoopnetwerk. Rondom de camping liggen ook veel oude dorpjes en steden, die allemaal goed te bereiken zijn op fiets, wandelend of met een kort ritje met de auto.

Lees hier meer over de Camping Murinsel.

Camping.info is een Duitse online campinggids en -platform. Ze maakten ook een top-100 van de meest populaire campings van Europa. Die vind je hier: https://www.camping.info/magazin/de/camping-info-award-2021-das-sind-die...

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!