Vakantie in Merano

Herfstgenieten in het achterland van Merano

In de herfst is de zuidrand van de Alpen 'the place to be’ voor mooi weer, overweldigende herfstkleuren en culinair genieten. Tijdens een weekje op de boerderij met het hele gezin ontdekten we Meran en omgeving. Tussen de fruitboomgaarden kwamen we tot rust en maakten we prachtige kindvriendelijke bergwandelingen. Een aanrader voor een herfstbreak!

Meran: de fruittuin van de Alpen

Na een lange reis over de Brennerpas en Jaufenpass dalen we met scherpe haarspelden af in het Meranerland. Tussen de wijngaarden en appelbomen vinden we onze weg naar Schenna, gelegen op een zuidoosthelling boven Meran. Als we uiteindelijk over de landweggetjes omhoog rijden om ‘onze boerderij Krebishof’ te zoeken, zien we dat iedereen druk in de weer is om appels te oogsten. Tractortjes rijden af en aan en overal staan kratten vol frisgroene appels.

Vakantie in Merano

Na het verkennen van de boerderij en de koeienstal, gaan we op pad tussen de fruitboomgaarden. We volgen een ‘Waalweg’: een gemakkelijk wandelpad langs een irrigatiekanaal dat de boomgaarden van water voorziet. Comfortabel dalend lopen we naar het volgende dorpje, met onderweg uitzicht op oude burchten en Merano aan onze voeten. Die middag leidt eigenaar Sepp ons rond over de boomgaarden en door de stallen van zijn boerenbedrijf. Het is hard werken, maar de appels die hier worden verbouwd gaan de hele wereld over!


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Herfstvakantie in Merano

Omdat Britt (6) en Finn (3) dol zijn op kabelbanen, nemen we de kabelbaan omhoog naar Aschbach, met prachtig uitzicht op het Vinschgau. We wandelen een heuse ‘Walderlebnisweg’ en bezoeken die middag boerderij Thalerhof voor een rondleiding, heerlijke streekgerechten en een ponyritje voor de kinderen.  We kijken uit op het kasteel Juval, waarin het eerste Messner Mountain Museum is gevestigd dat we een dag eerder nog bezochten tijdens onze ‘kastelendag’.

Herfstvakantie in Merano

Gouden bergen

Onze laatste herfstwandeling brengt ons via de Hirzer kabelbaan naar de Hintereggalm. We worden getrakteerd op gouden bergen, want de lariksen op de hellingen zijn prachtig fel goudgeel gekleurd. Britt en Finn vinden het fantastisch om over bergbeekjes te springen en vermaken zich daarmee onderweg prima. Bij de Hintereggalm eten we de lekkerste ‘Hirtenmakkaroni’ die we ooit in de bergen gegeten hebben!

Herfstvakantie in Merano

Op de laatste vakantiedag laten we ons verrassen door kuurstad Meran. We waren er al vaker geweest, maar wisten niet dat Meran zoveel mooie promenades en groene plekken rondom het centrum te bieden had. De kunstzinnige Wandelhalle, Winterpromenade en de panoramische Tappeinerweg laten zien dat Meran een afwisselende stad is die zeker het bezoeken waard is!

Sean en zijn gezin overnachtten op een boerderij van Roter Hahn.

Het volledige verhaal lees je in Bergen Magazine 4 van 2020

Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.