Kastanjesoep een recept uit Zuid Tirol
Kastanjes zijn een herfstspecialiteit in Zuid Tirol. De herfstkeuken van Zuid Tirol staat bekend om de lekkere gerechten met kastanjes als basis. Bijvoorbeeld deze kastanjesoep.
Kastanjesoep?
Ja je leest het goed. Soep van kastanjes. Tamme kastanjes wel te verstaan. Tamme kastanjes waren lange tijd in grote delen van de Alpen een belangrijke voedingsbron. Vandaag de dag wordt in de herfst nog steeds de kastanjeoogst gevierd met uitgebreide feesten met muziek en lokale lekkernijen.
Stiekem al trek gekregen? Alles over klassieke Berggerechten lees je Bergen Magazine 2021 nr.5 | Abonneer je nu en mis niets.
Ingrediënten voor 4 personen:
zout
300 g gedroogde tamme kastanjes
suiker
150 g gedroogde bonen
kaneel
Voorbereiding
Laat de bonen en de kastanjes een nacht weken in aparte kommen. Zeef ze en ontvel indien nodig de kastanjes. Breng de bonen en de kastanjes met 1 l water aan de kook en laat ze 1,5 uur koken. Breng tegen het einde van de kooktijd op smaak met zout, suiker en kaneel. Pureer de soep met de blender of staafmixer en breng nogmaals op smaak.
Bron: rodehaan.it