Home » Reportage

Lowe Alpine vijftig jaar innovatie

Jeff, Mike en Greg Lowe delen een passie: bergbeklimmen. Dankzij die passie slaagden zij er begin jaren zeventig in bergtoppen te bedwingen die onbeklimbaar werden geacht. Én ze startten een ijzersterk bergsportmerk dat nu, vijftig jaar na de oprichting, nog steeds toonaangevend is. In de innovatieve producten van Lowe Alpine leeft de avontuurlijke geest van Greg, Mike en Jeff Lowe voort. Geen wonder dat outdoorfans van over de hele wereld ze nog steeds gebruiken.

Hoe is jullie merk ooit ontstaan?

Uit onvrede over het bestaande materiaal ontwikkelde bergbeklimmer Greg Lowe in 1967 zijn eerste eigen rugzak en doopte deze The Expedition Pack. Met ondermeer een frame aan de binnenzijde en zogenaamde compressiebanden vormde deze rugzak een blauwdruk voor verdere innovaties in bergbeklimmersmateriaal. Samen met zijn broers Mike en Jeff bleef Greg materialen doorontwikkelen en richtten de broers in 1972 officieel Lowe Alpine Systems op in hun thuisbasis Colorado. En eigenlijk is bij ons het innoveren nooit gestopt na de oprichting. Van ijsbijlen, onbreekbare riemen en speciale rugzakken voor militairen: de Lowe-broers zijn altijd blijven innoveren én, niet te vergeten, blijven bergklimmen!

Welke producten zijn voor het komende wandelseizoen belangrijk?

Misschien waren de Lowe-broers wel nooit gaan ondernemen als hun vader Ralph hen niet als kinderen had meegenomen op een trip om de Grand Teton in Wyoming te beklimmen. Om tijdens het jubileum te vieren dat deze trip hoogstwaarschijnlijk de aanjager is geweest van wat later uitgroeide tot een toonaangevend outdoormerk, verschijnt dit jaar het eerste product in de Teton-serie: de Klettersack. Deze rugzak van dertig liter combineert moderne luxe zoals een laptopvak met de robuuste zekerheid die een klimrugzak van Lowe Alpine kenmerkt. Daarnaast is de Camino-lijn, speciaal ontwikkeld voor lange afstandswandelaars, een product waar we erg trots op zijn. De Camino is er in 42 (met uitbouw naar 50) liter voor dames en 45 (55) liter voor heren. Deze lichtgewicht rugzak zit vol met handige opbergruimtes, is zeer comfortabel door ons Airzonedraagsysteem en wordt geleverd met regenhoes. Ideaal voor wandelaars die graag veel kilometers maken. 

Meer inspiratie

Glasheldere zwemmeren mooie wandelpaden rond Villach. 6 nachten/HP v.a. € 492,- p.p.

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 2 april 16:00 uur abonnee!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!