Thuis op de bank naar de mooiste landschappen kijken

Thuis op de bank naar de mooiste landschappen kijken

Verlang jij thuis ook zo naar de bergen? Dit tv-programma is heerlijk voor de regenachtige dagen binnen met een uitzicht over prachtige landschappen!

Rail Away is een inmiddels bekende tv-serie over allerlei bijzondere spoorlijnen over de hele wereld. In elke aflevering worden er een bijzonder traject afgelegd, waarbij de trein in het middelpunt staat. Naast dat het programma de treinreis in het licht zet, wordt er ook aandacht besteed aan het landschap, de geschiedenis van de spoorlijn en de cultuur van de omgeving. De trein is in dit programma de gids die jou meeneemt om de mooiste locaties zien.

Duurzamer reizen wordt steeds populairder. Daarom kozen de programmamakers ervoor om dit te laten zien met treinreizen. Ze laten zien dat reizen met de trein mooi en duurzaam is en je zo mooie gebieden kan leren kennen. Het is een tv-programma dat je uit je luie stoel meeneemt op reis. Bij het kijken van Rail Away kun jij rustig genieten van de mooie landschappen en de rustige achtergrondmuziek, terwijl je ongemerkt wat op steekt van het commentaar.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Rail Away bestaat nu al zo’n 25 jaar en heeft sindsdien maar liefst 30 seizoenen uitgebracht. Elk seizoen heeft ongeveer 10 afleveringen en in elke aflevering wordt er één traject afgelegd. Er zitten ook een aantal speciale seizoenen in zoals het seizoen van 2016. Dit seizoen was speciaal ter gelegenheid van de Olympische Zomerspelen, die werd dat jaar in Rio de Janeiro gehouden. Daarom werden er in dat seizoen vijf afleveringen uitgezonden van treinreizen in Brazilië. De laatste aflevering van dit seizoen was een citytrip in Rio de Janeiro ter ere van de Spelen.

Het jaar 2020 bracht seizoen nummer 30. In dit seizoen zitten zeven afleveringen met vijf verschillende landen. Rail Away is nu elke werkdag te zien om 16:30 op NPO2.

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past