Vakantie in de bergen van de Abruzzen, Italië

Abruzzen in Italië. Foto's Dirk-Sytze KootstraDe Abruzzen liggen midden in Italië. tussen Rome en Pescara. De provincie vormt een buitengewoon veelzijdig gebied waar toerisme gelukkig nog heel kleinschalig is. Ongerepte bergmassieven, beukenbossen en bovenal uitgestrekte hoogvlakten geven dit deel van de centrale Apennijnen een bijzondere dimensie.

Beste periode voor vakantie in de Abruzzen

Mei t/m oktober. In mei en juni is hogerop nog sneeuw mogelijk. De bergflora komt dan tot bloei. In juli en augustus kan het heet zijn. September is een aangename maand. Wel zijn de bergbloemen dan veelal uitgebloeid. Half oktober is de periode waarin de beukenbossen hun herfstkleuren tonen. De hogere toppen beginnen dan ook weer besneeuwd te raken.

Abruzzen in Italië. Foto's Dirk-Sytze Kootstra

Vervoer in de Abruzzen

De Abruzzen liggen midden in Italië. tussen Rome en Pescara. Deze steden zijn met auto, trein en vliegtuig bereikbaar. Met Ryanair vlieg je vanaf Eindhoven naar Rome en vanaf Düsseldorf-Weeze naar Pescara. In de bergen ter plaatse is een auto handig. Die zijn (op de vliegvelden) en in de grote steden eenvoudig te huren.

Abruzzen in Italië. Foto's Dirk-Sytze Kootstra

Slapen in de Abruzzun

Er zijn veel sfeervolle herbergen en hotels. Via de (nederlandstalige) website van Abruzzo Turismo zijn ze te vinden. Twee aanraders zijn Rifugio delle Rocca in Calascio en de Albergo Diffuso in Rovere.

Abruzzen in Italië. Foto's Dirk-Sytze Kootstra

Kaarten en gidsen

  • Edizioni il Lupo geeft diverse gedetailleerde wandelkaarten uit van het gebied.
  • Wandelen in de Apennijnen, Henk Filippo, Dominicus Adventure, ISBN 9789025749446. Een mooie Nederlandstalige wandelgids.

Abruzzen in Italië. Foto's Dirk-Sytze Kootstra

Meer weten over de Abruzzen?

www.parcomajella.itwww.parcoabruzzo.it www.gransassolagapark.itwww.parcosirentevelino.it

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?