Apennijnen

Apennijnen. Foto Roy.luck

Apennijnen

Apennijnen. Foto Roy.luckDe Apennijnen zijn een langgerekt gebergte in Italië en strekken zich uit over bijna heel het schiereiland. Het noorden en zuiden liggen aan de westkust, maar de rest van het gebergte beslaat voornamelijk het oostelijk deel. De Apennijnen zijn het hoogst in de regio Abruzzen bij de Gran Sasso. De hoogste top is de Corno Grande met 2912 meter. De berg bestaat uit drie dicht bij elkaar gelegen toppen: Occidentale (2912 m), Centrale (2893 m) en Orientale (2903 m). Ten noorden van de top ligt de Calderonegletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Europa.

Reportage - 4 sep 2013

De Abruzzen liggen midden in Italië. tussen Rome en Pescara.

Bergen - meren en veel groen in Abruzzo
Reportage - 5 jan 2013

Abruzzo heeft het meest uitgestrekte en hoogste bergmassief van de Apennijnen, met bergtoppen die bijna tot drieduizend meter reiken.

Ligurische Alpen. Foto Bert Vonk
Reportage - 1 okt 2011

De Ligurische Alpen vormen samen met de Zee-Alpen (Alpes Maritimes) de meest zuidwestelijke uitlopers van de Alpen. Een schilderachtig berggebied

Bergen Magazine 3 van 2011
Nieuws - 9 sep 2011

De nieuwe editie van Bergen Magazine is weer verschenen.

Blog - 29 aug 2011

Dat het weer in de bergen een factor is waarmee men rekening dient te houden is bekend. Het weer kan soms zomaar ineens omslaan. Je vertrekt met een strakblauwe hemel en er lijkt "geen wolkje aan de lucht". Vol goede moed worden de eerste passen gezet van een geplande wandeldag hoog in de bergen; vaak ruim boven de boomgrens. En dan... plotseling zijn ze er.

Drie toppen in Italië. Foto Rob de Weerd
Reportage - 26 mei 2011

Het Italiaanse Nationaal Park Monti Sibillini is onderdeel van de Apennijnen en beslaat grofweg zo’n 70 hectare.

Blog - 22 mei 2011

Op zo'n 5 kwartier rijden van minicamping Agricamp Picobello ligt het uitzonderlijke dorpje Castelluccio di Norcia. Nou is dit dorp op zich al een bijzonderheid maar de ligging ervan is uniek en spectaculair te noemen.

Blog - 13 mei 2011

Met 2476 mtr. is de Monte Vettore de hoogste top van het Nationaal Park Monti Sibillini. Dit kalksteengebergte, in het hart van de Apennijnen, kenmerkt zich door scherp getande bergruggen en een opmerkelijke flora en fauna. Tijdens de gemaakte tocht van 12 mei 2011 stond echter de sneeuw centraal.

Blog - 10 mei 2011

Mijn naam is Rob de Weerd, eigenaar van Agricamp Picobello; een minicamping, B & B en Outdoor bedrijfje in Le Marche.
Deze zomer ga ik weer veel bergactiviteiten begeleiden in voornamelijk het berggebied Monti Sibillini, onderdeel van de Apenijnnen.

www.toscanatrekking.it
Reportage - 3 apr 2011

De Via Vandelli is een oude route in Italië. Het was de eerste 'moderne' pasweg van Europa. Nu is het een wandelroute.

Abonneren op Apennijnen