Wandelen en via ferrata's in de Brenta Dolomieten

Wandelen en via ferrata's in het Brentamassief

Het Brentamassief ligt westelijk van Trento in de provincie Trentino en is zowel vanuit Madonna di Campiglio als vanuit Molveno toegankelijk. Liefhebbers van via ferrata’s kunnen zich hier prima uitleven en zelfs het gehele massief via de hoofdkam in zes tot zeven dagen doorkruisen. Ook voor wandelaars, rotsklimmers en mountainbikers heeft het gebied genoeg te bieden en vanuit Madonna di Campiglio zijn ook de Alpenmassieven van Adamello en Presanella binnen handbereik. In de winter biedt Madonna di Campiglio prachtige pistes voor de ski- en snowboardliefhebber.

Beste periode

Van juni t/m september is de route het best begaanbaar, vaak zelfs tot midden oktober. Houd vroeg in het seizoen rekening met sneeuwresten en houd de openings- en sluitdata van de hutten in de gaten.

trektocht door de brenta dolomieten

Vervoer

Het massief is toegankelijk via de Brennerpass en de autostrada richting Bolzano en Trentino. Neem de afslag Mezzocorona om vervolgens via lokale slingerwegen in ongeveer anderhalf uur Madonna di Campiglio te bereiken. Madonna di Campiglio is ook eenvoudig bereikbaar per bus vanaf Dimaro, dat een treinstation heeft.

DoloMeetCard

Vanaf Madonna di Campiglio voert een aantal kabelbanen de Brenta in. De DoloMeetCard biedt gratis toegang tot de kabelbanen, openbaar vervoer, sportfaciliteiten en enkele musea in Madonna di Campiglio, Pinzolo en het Val Rendena.

Slapen

Het Brentamassief is goed met berghutten ontsloten waardoor dagetappes nooit lang hoeven te zijn. Wij sliepen in Rifugio Pedrotti  en Rifugio Alimonta en bezochten tevens Rifugio Graffer, Rifugio Tuckett en Rifugio ai Brentei. In het dal waren de hotels Bertelli in het centrum en Vallesinella in een goed ontsloten zijdal gastvrije en sfeervolle overnachtingsplekken.

Wandelen & via ferrata in het Brentamassief

Het Brentamassief biedt mogelijkheden voor wandelingen op allerlei niveaus. De geoefende wandelaar kan meerdere dagen door het hart van het massief van hut naar hut trekken, zonder moeilijke via ferrata’s te hoeven gebruiken. Ferratisti kunnen hun hart ophalen in de vele via ferrata’s in verschillende moelijkheidsgraden waarvan de Via delle Bochette in twee dagetappen de meest spectaculaire is.

Via Ferrata in het Brentamassief

Kaarten

• Brentagruppe / Grupo di Brenta, Alpenvereinskarte nr. 51, 1:25.000

• Dolomiti di Brenta Trek, 4Land Alpine Cartography blad 148, 1:25.000

Leestips

• Rother Klettersteigführer Dolomiten – Brenta – Gardasee, Mark Zahel, Bergverlag Rother, ISBN 9783763330966

• Rother Wanderführer Brenta – mit Adamello, Presanella und Paganella, Franz Hauleitner, Bergverlag Rother, ISBN 9783763341818 (verschijnt maart 2017).

• Verticale speeltuin. Door het ijzeren hart van het Brentamassief, door Sean Vos in Bergen Magazine 2017-1

Wandelen en via ferrata in de Brenta Dolomieten

Meer weten?

www.campigliodolomiti.it

www.dolomitibrenta.it

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.