Wandelen Mittersill Oostenrijk

Wandelen met uitzicht op Nationalpark Hohe Tauern

Rondom Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden kun je in de zomer kiezen uit maar liefst 60 verschillende wandelroutes en themawandelingen. Om je keuze te vergemakkelijken helpt de Top 10-Wandelgids je op weg, zodat jij eenvoudig je favoriete wandeling kan kiezen.

Voor wie ’s avonds in zijn accommodatie de net opgezochte weetjes over Pinzgau probeert te onthouden, is op pad gaan met een lokale berggids een heel goed idee. Deze gidsen kennen immers niet alleen de mooiste paden om te wandelen maar ook de beste plekjes voor een snack tussendoor. En die vind je niet met Google Maps! Bovendien is het natuurlijk veel leuker om de verhalen te horen met uitzicht op de Alpen, in plaats van achter een beeldscherm. Zeker in combinatie met sappige anekdotes. 

Wandelshuttle

Mittersill, Hollersbach en Stuhlfelden tellen samen veertien gecertificeerde wandelbedrijven, wat de nodige voordelen met zich meebrengt. Zo kun je je bijvoorbeeld laten vervoeren door de Wandelshuttle. Deze brengt je gratis van je hotel naar het beginpunt van je wandeling; alleen het wandelen hoef je zelf te doen. Nog een leuk extraatje: als je drie begeleide wandelingen hebt volbracht, krijg je de Bergfreunde-Wandelspeld uitgereikt.  
Ook bergwandelaars uit accommodaties in de rest van Oberpinzgau kunnen hiervan meeprofiteren. Hoewel je in dit geval niet bij de voordeur wordt opgehaald, betekent dat niet dat je de wijsheden van de berggidsen uit Mittersill hoeft te missen. Na een korte aanmelding en het betalen van een kleine vergoeding kun je zelf naar het startpunt reizen en ga je met de gids ook mee op pad. 

Berghutten in Nationalpark Hohe Tauern

Het mooie aan bergwandelen is dat je niet altijd voor de top hoeft te gaan. Je kan ook een van de vele berghutten als doel van je wandeling nemen. Dat scheelt soms wat gezwoeg, terwijl aan het einde nog steeds een beloning op je wacht. Want een foto van een lekkere Brettljause levert vaak net zo veel likes op als een uitzichtfoto over de bergtoppen van het Nationalpark Hohe Tauern! 

 

Meer inspiratie

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!