murrenbachwaterval

Wat maakt de Mürrenbachwaterval zo bijzonder?

De Mürrenbachwaterval in Zwitserland is een van de beroemdste watervallen van de Alpen, maar wat is er nou eigenlijk bijzonder aan deze waterval?

417 meter hoog

De Mürrenbachwaterval ligt in het Lauterbrunnental in Berner Oberland. De watermassa’s storten in vijf ‘trappen’ naar beneden langs de loodrechte hoge rotswanden. En daarmee heb je meteen het bijzondere van de Mürrenbachwaterval: met 417 meter is de Mürrenbachwaterval de hoogste waterval van Zwitserland.


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Daar kleeft overigens een bijzonder verhaal aan. De Mürrenbachwaterval geldt namelijk pas sinds 2009 de hoogste waterval van Zwitserland. Voor die tijd werd de waterval gezien als een ‘cascade’, een serie watervallen. En daardoor werd de Mürrenbachwaterval niet als één hoge waterval gezien. Maar in 2009 werd een onderziek bekend gemaakt waaruit bleek dat de horizontale delen die er verschillende watervallen van zouden maken niet groot genoeg waren om van een onderbreking in de waterval te spreken. De Mürrenbachwaterval was dus geen cascade meer, maar één lange waterval. De hoogste van Zwitserland.

Hoe kan je de Mürrenbachwaterval het beste bereiken?

De Mürrenbachwaterval is goed bereikbaar en is vanuit grote delen van het dal zichtbaar. Vlak naast de waterval is er een enorme parkeergelegenheid en in de buurt van de watervallen lopen diverse wandelroutes. Als je een bijzonder uitzicht op de waterval wil, kan je ook met kabelbaan gaan. Er loopt een kabelbaan vlak langs de waterval en vanuit de kabelbaan heb je een fantastisch uitzicht op het dal én de waterval.  

Op zijn mooist

De Mürrenbachwaterval stroomt het hele jaar door, maar heeft wel een piek met zijn mooiste tijd. De waterval is vooral op zijn mooiste wanneer in het voorjaar de sneeuw begint te smelten. Dankzij het smeltwater stroomt het water met éxtra veel kracht naar beneden.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!