Nordwand HS Thermo Hooded Jacket Men

Compromisloze jas: de Mammut Nordwand Thermo Hooded Jacket

Of je nu op klimexpeditie bent, aan het toerskiën of gewoon op een koude ochtend een wandeling wil maken: de nieuwe Mammut Nordwand HS Thermo Hooded jas is de essentiële metgezel op al je avonturen. Deze compromisloze jas is namelijk net zo waterdicht als niet-geïsoleerde hardshells, net zo warm als een fikse donsjas en zo beweeglijk als een softshell. Alles in één dus.

Voel je vrij om te bewegen

De Nordwand Thermo Hooded Jacket maakt deel uit van de Eiger Extreme-collectie van Mammut, die ontworpen is voor de meest extreme omstandigheden. Niemand kan dat beter beoordelen dan de grootste durfallen van de bergsport, en daarom liet Mammut de kleding testen door de brute atleten van het Mammut Pro-team. Vanuit het principe dat je alleen de grenzen van het extreme kunt opzoeken wanneer je kleding daar ruimte voor biedt, is Mammut op hun verzoek op zoek gegaan naar technologieën die het idee geven dat je geen kleding, maar een tweede huid draagt. Daaruit kwam de Vertical Motion Construction™ en de High Reach Technology™, stretchtechnologieën die allebei in de Nordwand Thermo Jacket zijn verwerkt. Zo heb je optimale bescherming tegen regen, sneeuw en kou, maar ben je net zo vrij om te bewegen als in je eigen huid.

Technische features

Het waterdichte membraan van de Nordwand Thermo is het goed-ademende en duurzame Pertex Shield Pro®. De jas is geïsoleerd met het beste synthetische materiaal op de markt: PrimaLoft® Active Gold, dat niet alleen warm is, maar ook waterafstotend en lichtgewicht. Door de felle kleuren ben je goed zichtbaar in alpien terrein. De capuchon is stormproof, op twee manieren verstelbaar en kan ook met helm gebruikt worden. De hoofdrits is een waterdichte YKK VISLON® 2-way rits. De jas is voorzien van twee zakken die ook met klimgordel of heupband gebruikt kunnen worden, een borstzak, en twee binnenzakken waarin je je handschoenen kunt verwarmen.

Meer weten? Klik hier

Afbeelding: Mammut

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis