Haglofs Essens Mimic

Licht en warm zonder dons: de Haglöfs Essens Mimic jassen

De tijd dat dons de beste warmte-gewichtsverhouding had is voorbij met de komst van de nieuwe Haglöfs Essens Mimic-lijn. De nieuwe jassen, geïsoleerd met een speciaal ontwikkeld synthetisch materiaal, werkt in sommige opzichten hetzelfde als dons en in andere zelfs beter.

Weinig gewicht, veel warmte

Het nieuwe isolatiemateriaal QuadFusion™ Mimic bootst, zoals de naam doet vermoeden, de eigenschappen van dons na. Het lichtgewicht materiaal is gemaakt van spiraalvormige vezels die tot kleine balletjes zijn gemaakt, die lucht en warmte effectief vangen en vasthouden. Net als dons, dus. Het isolatiemateriaal is in ergonomische banen geblazen, waardoor de jassen er hetzelfde uitzien en aanvoelen als donsjassen.

Beter dan dons

Maar dat is niet alles. Het grote nadeel van dons is dat het minder goed isoleert wanneer het isolatiemateriaal nat wordt. Het synthetische QuadFusion™ Mimic heeft daar geen last van en behoud zijn goede eigenschappen in vochtige omstandigheden. Daardoor is het niet alleen functioneler dan dons, maar kunnen de panelen ook groter zijn, waardoor er minder stiksels nodig zijn en de jas lichter gemaakt kan worden en er minder koude plekken ontstaan.

Milieuvriendelijk

Daarnaast is de Essens Mimic-lijn behandeld met een fluorkoolstofvrije DWR-coating. Fluorkoolstoffen worden veel gebruikt om outdoorkleding waterafstotend te maken, maar zijn heel belastend voor het milieu en daarom gebruikt Haglöfs milieuvriendelijker, maar even goed werkende alternatieven. Alle gebruikte materialen zijn Bluesign®-goedgekeurd en het isolatiemateriaal is zelfs gemaakt van gerecycled polyester.

De Haglöfs Essens Mimic-lijn is zowel voor de bergliefhebber als de natuur het betere alternatief voor de reguliere donsjassen. Met deze lichte jas krijgen kou en regen geen kans meer en kun je dus zonder naar het weerbericht te kijken de wildernis in!

De adviesprijs voor een Haglöfs Essens Mimic Jacket is €199,95.

Afbeelding: Haglöfs

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)