Vaude Sioux 800 Syn slaapzak

Slapen voor een prijsje

Tijdens een overnachting op de Veluwe testte Renate Roke de Sioux 800 Syn slaapzak van Vaude. Met een comforttemperatuur van 2 graden Celsius belooft de slaapzak een goede oplossing te zijn voor de frisse lentenachten in ons land. De sensofiber-vulling, het mummiemodel met brede aantrekbare kraag en de comfortabele capuchon dragen daar allemaal aan bij.

Zelf ben ik een koude slaper, het liefst lig ik thuis midden in de zomer nog onder een dekbed. Met het vooruitzicht van een nachttemperatuur van -2 graden werd ik dus een beetje zenuwachtig. Zou deze slaapzak mij warm kunnen houden, ondanks dat het vier graden kouder zou worden dan de comforttemperatuur?

Met een legging, een technisch shirt met lange mouwen en een klein kruikje aan het begin van de nacht, heb ik een heerlijke warme nacht gehad. Van tocht was gelukkig geen sprake omdat de kraag/antitochtstrip heerlijk breed en dik is. De optrekkende kou uit de grond zorgde voor wat condens onder en op mijn matje, maar daar heb ik in mijn slaapzak niets van gemerkt. Even luchten en hij was weer kurkdroog en klaar voor een nieuwe nacht. Al bij al een mooie prestatie voor een synthetische slaapzak, bij 4 graden onder de comforttemperatuur!

De stof voelt heel fijn aan, deze is synthetisch maar heeft in de verte wel wat weg van katoen. De pakmaat is wat aan de grote kant. Wanneer je de slaapzak meeneemt op een wandeltocht, is het handig van te voren even te controleren hij in het daarvoor bedoelde compartiment in je rugzak past. Gelukkig heeft de stuffsack compressiebanden zoals het hoort, waarmee je hem kunt verkleinen. Het gewicht is dan weer relatief licht voor een drieseizoenenslaapzak van dit formaat.

Met zijn anderhalve kilo doet hij niet onder voor andere trekkingslaapzakken en al helemaal niet wanneer je kijkt naar de prijs. Ook niet onbelangrijk is dat de slaapzak geheel milieuvriendelijk is gefabriceerd en daardoor het Green Shape-label heeft gekregen. Het zal lastig zijn voor deze prijs een warmere, comfortabelere slaapzak te vinden! (Renate Roke)

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

De mogelijkheden voor een speciale Tiroler winter zijn oneindig. Bekijk hier alle tips.

Ontdek de 5 beste berghutten van Tirol. Ontdek de regio voor fijnproevers!

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!