review  deuter Futura 23

Uitgeprobeerd: deuter Futura 23

Ik ben op pad gegaan met de deuter Futura 23. Volgens de productbeschrijving is dit een lichtgewicht, technische rugzak, die perfect is voor de meer sportieve dagtochten. Benieuwd of dit klopt!

Tekst: Bas Linssen

Lichtgewicht is de Futura zeker. Leeg weegt de rugzak nauwelijks iets, ondanks het zogenaamde “Aircomfort back system”. Dit is een constructie waardoor de rugzak zelf niet tegen je rug komt, maar er ruimte is voor een luchtstroom, waardoor je zweet sneller wordt afgevoerd.

Inpakken

Het inpakken van de rugzak ging vrij eenvoudig. Met een inhoud van 23 liter, is hij ideaal voor een dagtocht. Je kunt voldoende spullen meenemen en dankzij de verschillende vakken het georganiseerd inpakken. Aan de zijkanten zijn er elastische zijvakken voor je drinkflessen en je kunt je wandelstokken hier ook aan de rugzak bevestigen. Verrassend is het lusje voor de zonnebril aan de linkerschouderband. Helaas is het lusje te smal voor de wat dikkere monturen van sportieve zonnebrillen, zoals de mijne.

Door de Voerstreek

Om de rugzak goed uit te kunnen testen, heb ik een wandeltocht gemaakt in de Belgische Voerstreek, net over de Nederlandse grens bij Zuid-Limburg. Hier heb ik een wandeling van ruim 23 km gelopen, met 540 hoogtemeters. Hier wandel je door de bossen, langs beekjes en mooie dorpjes. Bovendien loop je hier vooral over natuurlijke en onverharde paadjes. Midden in de natuur dus!

Eindoordeel

Tijdens het lopen merkte ik dat de rugzak comfortabel zat en niet aan de schouders trok. Het was die dag bovendien broeierig warm (27 graden in de middag), waardoor ik meteen Aircomfort Back System kon uitproberen. Het zweet wordt hierdoor inderdaad sneller afgevoerd en je merkt dat alles minder plakkerig wordt. Hoewel het de hele dag droog bleef, heb ik ten slotte ook de regenhoes even geprobeerd en hij is gemakkelijk over de rugzak te trekken. Al met al dus een zeer geschikte rugzak voor sportieve én minder sportieve wandelaars!

Pluspunten:

  • Sportief, outdoor design.
  • Snellere afvoer van zweet op de rug door het Aircomfort Back System
  • Lichtgewicht
  • Veelzijdig

Minpunten

  • Zonnebrillusje niet geschikt voor zonnebrillen met een dikker montuur
  • Netje voor helm dient apart aangeschaft te worden

 

 

 

 

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!