Uitgeprobeerd: HANWAG BELORADO II TUBETEC GTX DAMES

De afgelopen weken ben ik op pad gegaan met de Belorado II Low Lady Tubetec GTX van Hanwag. Een hele mond vol! En deze schoen is logischerwijs de opvolger van de Belorado Low Lady, met een aantal technische vernieuwingen die de schoen nog beter maken.

Als ik de doos open doe zie ik een sportief uitziende schoen liggen met leuke kleuraccenten. Bij het oppakken valt op dat de schoenen niet veel wegen. Ik lees dat ze per paar ongeveer 710 gram wegen. Hoewel niet helemaal onbelangrijk, gaat het bij een wandelschoen niet om het uiterlijk, maar natuurlijk hoe de schoen past en hoe jij op de schoen loopt. De Belorado II Tubetec Lady is een lage trailschoen, gemaakt voor wandeltochten door de bossen of over de hei, heuvels en de lage bergen. Ook bij een tocht over asfalt zou je met de Belorado II geen last moeten ondervinden.

De afgelopen weken heb ik de Belorado’s getest op wandelingen in al deze landschappen. In regen, sneeuw en zon. En het klopt, de schoen loopt prima en heel comfortabel. Dit komt onder meer door de Gore-Tex voering, die de schoen waterdicht maakt en zorgt voor een zachte binnenkant. Een zeker ook door de speciale pasvorm van de schoen, de leest is speciaal aangepast aan de vrouwenvoet. Nou vind ik het lastig om te aan te geven hoe anders de leest is zonder ook een paar Belorado’s voor mannen aan te passen.

De schoenen moeten wel goed ingelopen worden, maar daarna loop je er eindeloos op door. En dan is er nog nieuwe Tubetec-zool van Hanwag. Dit is een tussenzool van zacht veerkrachtig materiaal die in een ‘tube’ van stevig vormvast materiaal geplaatst. Daarnaast combineert Hanwag de Tubetec-techniek met het gewichtbesparende 3D PrimeBase (losse profieldelen onder de voorvoet en de hak). Deze Tubetec-zool geeft veel grip in de sneeuw en de modder, ik kan prima doorlopen. Daarnaast geeft de zool de schoen ook een jong uiterlijk! De Belorado II geeft mij bij de wandeltochten voldoende stevigheid, en loopt tegelijkerheid soepel en veerkrachtg. Zoals alle schoenen van Hanwag, is de Belorado II Tubetec GTX Lady verzoolbaar. Dat heb ik natuurlijk nog niet kunnen testen, deze schoen gaat nog wel een tijd mee voor dat verzoling nodig is.

Test en tekst Klaartje Grol

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden