Hanwag Tatra II Bunion Lady

Uitgeprobeerd: Tatra II Bunion Lady

Afgelopen Pinksterweekend heb ik in het Reestdal, in de buurt van Meppel en Staphorst, de Tatra II Bunion Lady uitgeprobeerd. Deze wandelschoen van Hanwag is speciaal ontwikkeld voor voeten met een hallus valgus.

Tekst: Mirjam Cornelis

Ik heb zulke voeten met een knobbel (bunion) aan de binnenzijde van de voorvoet als gevolg van een scheefstand van de grote teen. De voorvoet is dan behoorlijk breed. Het komt helaas veel voor en dan zijn speciale schoenen een uitkomst, omdat je dan minder snel of geen last krijg van irritatie en pijn van deze knobbels. De schoen lijkt mij bij uitstek geschikt voor ruw, geaccidenteerd terrein met losse stenen. Het leer is wat stug en stevig. Dit geeft veel stabiliteit en je zult weinig voelen, mocht er onverhoopt een steen op vallen, of als je je voet stoot aan een rotsblok.

Voor zo’n stevige bergschoen is dit model opvallend licht van gewicht: ook een belangrijke factor bij comfortabel lopen. De schacht heeft helemaal geen naden, waardoor er minder kans is op wrijving op de knobbels. De hamvraag is: voorkomt de schoen pijn aan de bunions? Tijdens het wandelen voelde ik slechts één keer de knobbels prikken, dus dat viel mee. Ook na afloop had ik in de avond of nacht gelukkig geen pijn aan mijn voeten. Dit is een belangrijke graadmeter, want de pijn komt vaak na afloop. Wat mij betreft voldoet deze bergschoen prima voor de hallux valgus-voeten.

Toevallig had ik in januari zelf een eerdere versie van de Tatrafamilie, de Tatra Bunion Lady, gekocht voor een wandelvakantie op Madeira. Deze schoen heeft mijn persoonlijke voorkeur, omdat het leer zachter en soepeler is. Voor mij is dit type schoen ruimschoots voldoende, ook als ik wat ruwere bergpaden ga bewandelen in de toekomst.  

Meer inspiratie

Uitrusting: 

Merk: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!