Home » Vakantietip
bergen in met kinderen

Met kinderen op vakantie in de bergen

Lijkt het je leuk om met het hele gezin op vakantie te gaan in de bergen en volop te genieten van een sneeuwvakantie? Of kies je juist voor een heerlijke trip naar de bergen in de zonnige maanden? Er is volop keuze aan leuke activiteiten in landen als Zwitserland en Italië, maar natuurlijk kun je ook kiezen voor prachtige Scandinavische locaties. Vanaf welke leeftijd is een bergtrip met kinderen leuk voor iedereen? En waar moet je aan denken als je de bergen in wilt met kids?

Extra goed voorbereid op reis met kinderen

Uiteraard is een goede planning en een uitstekende voorbereiding altijd belangrijk wanneer je op vakantie gaat. Met kinderen in het gezelschap telt dit dubbel! Gaan jullie met de auto naar de bergen in Oostenrijk, Italië of in een ander heerlijk land? Zorg er dan voor dat je de auto (wanneer je met de auto reist) een kleine beurt heeft gehad voor het vertrek. Ook check je de autogordels een keer extra en controleer je de bandenspanning. Niets is zo ergerlijk als langs de weg staan met pech, vooral wanneer je ook nog te maken hebt met ongeduldige kinderen op de achterbank. Kies voor een goedkope autoverzekering met een extra dekking voor in het buitenland. Ook het afsluiten van een pechhulp verzekering binnen Europa is geen overbodige luxe voor je op reis gaat!

Welk soort bergvakantie is geschikt voor kinderen?

Een huttentocht door een berggebied is perfect voor een leuke reis met kids. Zo zien jullie samen verschillende gebieden en landschappen. Het is 'spannend' om van hut naar hut te wandelen en tussendoor lekker in de sneeuw te spelen, of juist zomerse beekjes en bossen te ontdekken. Zijn de kinderen wat ouder? Dan zijn kajakken en klimmen leuke opties voor een uitje. Ook kun je online op zoek gaan naar speurtochten, zoals GPS tochten die je met het hele gezin kunt doen. Leuk, leerzaam en met z'n allen lekker in beweging!

Handig om bij je te hebben op reis

Naast extra kleding is het prettig om voor de kids extra thermosokken en thermoshirts aan te schaffen voor je naar de sneeuw vertrekt. Dergelijke shirts kun je in de koudere maanden voordelig inkopen bij de budget winkels in Nederland. Je kunt nooit teveel sokken bij je hebben, en natuurlijk per kind twee paar handschoenen. Zo kun je natte handschoenen laten drogen en kan er toch doorgespeeld worden.

Check verder uiteraard of je sneeuwkettingen nodig hebt voor de auto, of het land vereist dat je bepaalde items bij je hebt in het voertuig en zorg voor het in orde hebben van een goedkope autoverzekering, die bijvoorbeeld ook lawineschade dekt.

 

 

 

 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.