Wandelen

Ga je tijdens je vakantie in de bergen een bergwandeling maken? Hier vind je tips voor het maken van een goede bergwandeling. Ook hebben we mooie bergwandelroutes, informatie over uitrusting voor je bergwandeling en reportages, blogs en reisverhalen van mede bergwandelaars.

Iconische wandelroutes Zwitserland.
Nieuws - 18 apr 2019

De Via Alpina, Jura Crest Trail en de Alpenpässe-Weg zijn uitgeroepen tot de drie meest iconische wandelroutes van Zwitserland.

regels op de almen
Nieuws - 17 apr 2019

De Oostenrijkse regering heeft nieuwe regels voor wandelaars op de almen opgesteld. Daarmee moeten ongelukken worden voorkomen.

Frankrijk Puur - inspiratie voor jouw wandelvakantie in Frankrijk.
Blog - 16 apr 2019

Het ideale wandelland in Europa? Frankrijk natuurlijk!

voorbereidingen bergwandelen
Reportage - 11 apr 2019

Het is lente! Ben je al klaar voor je volgende bergwandelingen? Voor je eerste bergtocht van het seizoen is het goed om je goed voor te bereiden.

Mooiste wandelgebieden van Europa
Nieuws - 13 mrt 2019

De organisatie Europe Best Destinations heeft de beste wandeltochten van Europa bekend gemaakt. Een overzicht van wandeltochten die je gelopen moet hebben!

Bergwandelen Zuid-Limburg
Reportage - 26 feb 2019

Voor een leuke bergwandeling hoef je geen honderden kilometers te rijden. Wie goed kijkt, vindt in de heuvels van Zuid-Limburg wandellocaties te over.

Lagoraigebergte Trentino bergwandelen
Reportage - 22 feb 2019

Het Lagoraigebergte is een parel in het oostelijk deel van Trentino: ongerepte natuur met kabbelende beekjes, metershoge lariksen en prachtige wandelpaden.

Kesselkogel Val di Fassa
Reportage - 19 feb 2019

De Val di Sole en de Val di Fassa staan garant voor onbezorgde wandelingen, zon, ongerepte gletsjer-bergen en steile wanden van dolomiet.

Wandeltoppen in de Alpen
Reportage - 6 feb 2019

Veel bergtoppen kun je wandelend bereiken. Maar wat is nou eigenlijk een 'wandeltop'? En is een bergwandeling naar een wandeltop zwaar of moeilijk?

wandelen in smaland
Nieuws - 16 jan 2019

De Zweedse regio Småland is uitgestrekt en wild, maar toch goed te bereiken en te bewandelen. Van heuvels tot meren en van bossen tot wijdse vergezichten.

Wandelen in Parco Naturale Mont Avic
Blog - 10 jan 2019

​In het Aostadal in het noordwesten van Italië kun je heerlijk bergwandelen. Het gebied leent zich bij uitstek voor een huttentocht van enkele dagen.

Tips Winterwandelen
Reportage - 20 nov 2018

Winterwandelen, dat is ver van de drukte genieten van het winterlandschap en de knarsende sneeuw onder je voeten. Zo wordt je winterwandeling een succes!

Pagina's

Abonneren op Wandelen