Home » Vakantietip

Top 10: de mooiste bergen buiten Europa

Er zijn vele mooie bergen binnen de grenzen van Europa te vinden, maar ook zeker buiten Europa liggen er enkele prachtige bergen.

1: Cerro Torre

Cerro Torre is een opvallende berg die tussen Chili en Argentinië ligt. De berg is ontzettend stijl en gaat 3100 meter de hoogte in.

2: The Spectre

The Spectre is een prachtige berg in Antarctica, die bijna niemand kent. Dit komt omdat er simpelweg niet zo veel mensen naar Antarctica reizen om de berg te bekijken.

3: Mauna Loa

De Mauna Loa is de grootste vulkaan ter wereld, die op Hawaï ligt. De berg komt maar liefst 4100 meter boven de zeespiegel uit.

4: Mount McKinley

De Mount McKinley is een imposante berg in Alaska, de Verenigde Staten. De berg is maar liefst 6168 meter hoog.

5: Alpamayo

De Alpamayo is een grote ijzige piramide die je in Peru vindt. Omdat de berg zo mooi is en een unieke vorm heeft, is de berg erg populair onder (ervaren) bergbeklimmers.

6: Cerro Chirripó

Cerro Chirripó is de hoogste berg van Costa Rica, die veel mensen tijdens een rondreis Costa Rica bewonderen. De berg is niet alleen mooi, maar ook erg hoog met een hoogte van 3819 meter.

7: Ama Dablam

Ama Dablam is een prachtige berg in Nepal. De berg hoort bij de Himalaya's en is simpelweg prachtig om te zien. 

8: K2

De K2 in Pakistan is de op een na hoogste berg van de wereld en is 8611 meter hoog. De berg wordt ook wel de heilige graal genoemd door bergbeklimmers. 

9: Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg van de wereld met een hoogte van 8848 of 8850 meter. De berg ligt op de grens van Nepal en Tibet en is wereldberoemd. 

10: Mount Fuji

Mount Fuji is een prachtige berg (en actieve vulkaan) in Japan, die tot een van de drie Heilige bergen van het land wordt gerekend. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95 + Waardebon (twv € 25,-)