Home » Vakantietip
Mountainbiken in de Brenta-Dolomieten

Brenta Dolomieten; vergeet je fiets niet!

“Fietsen in de Brenta Dolomieten, kan ik dat wel?

Deze vraag horen we regelmatig, en ter geruststelling: wij Nederlanders met onze fietsbenen kunnen ook prima in de bergen rijden. Toch kun je in de bergen tussen de Dolomieten en het Gardameer volop fietsen. Wel voornamelijk met een mountainbike, want een beetje extra grip met de banden én de versnellingen -soms met ondersteuning (e-mountainbike)- kunnen geen kwaad, maar zo'n tocht is gegarandeerd genieten!

In Val Rendena tussen Madonna di Campiglio en Pinzolo, omringd door de Brenta Dolomieten en het Adamello – Presanella massief liggen veel fietsroutes met zelfs een vrijliggend fietspad in het dal. Ook de liften zijn toegerust om fietsers met hun stalen ros mee te nemen, zodat je op hoogte door de bergen kunt rijden zonder dat je daar eerst een heel eind voor moet klimmen.

Bikeland Campiglio biedt routes, kaarten, tips, verhuur van bikes -ook e-bikes- en meer. Kies bijvoorbeeld de route “Trail Family Via Vecchia N 960”. Die is ook geschikt voor minder ervaren bikers. Hoogste punt is 1755 m en het eindpunt ligt op 1152 meter bij de Patascoss-lift in San Antonio di Mavignola bij Pinzolo. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Brenta Dolomieten. Je fietst door bossen, langs water en gaat weer retour met de Patascoss lift of de shuttle bus. De route start op Piazza Righi in het hart van Madonna di Campiglio waar je eerst nog kunt genieten van een heerlijke kop Italiaanse cappuccino. Daarna via glooiende maar vooral dalende bos- en geasfalteerde paden maak je een schitterende biketocht door de Brenta Dolomieten.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?