Andreas Steindl beklimt vijf bergen op één ochtend

Het kan allemaal niet meer snel genoeg gaan. We vonden Ueli Steck’s razendsnelle beklimming van alle 4000’ers in de Alpen al snel. Maar voor Andreas Steindl was dat nog niet snel genoeg. Onder het motto ‘five peaks in a day’ beklom de 26 jarige Zwitser maar liefst vijf toppen van meer dan 4000 meter. In minder dan acht uur welteverstaan.

Het idee voor het project ‘five peaks in a day’ ontstond volgens Steindl toen hij vanuit zijn huis op een avond naar de Täschhorn en de Dom keek. Hij besloot dat het mooi was om die twee toppen te beklimmen. Maar omdat hij dat waarschijnlijk alleen zou doen, moest hij wel een veilige route vinden. Dat werd een route over de Alphubel (4.206m), Täschhorn (4.491m), Dom (4.545m), Lenzspitze (4.294m) en Nadelhorn (4.327m). Het project om vijf toppen te beklimmen was geboren.

Voorbereidingen op de route

Steindl ging niet over een nacht ijs voor die route. Al in 2013 liep hij de route een keer, zij het in een wat minder hoog tempo dan dit keer. Sindsdien wachtte hij op hét moment om er een echte recordtijd van te maken. Voor een dergelijke tocht moest namelijk niet alleen Steindl in topconditie zijn, ook het weer moest natuurlijk meezitten. Smalle richels mochten niet onder de sneeuw liggen, terwijl andere delen van de hellingen juist wel bevroren moesten zijn, voor de stevigheid.

Record op de Matterhorn

Andreas Steindl staat bekend om zijn razendsnelle beklimmingen. In 2011 verbrak hij het toenmalige record op de Matterhorn door vanuit Zermatt in twee uur en 57 minuten naar de top te rennen. Dat was een stuk sneller dan het toenmalige record van 3 uur en 45 minuten. Nog steeds is dat één van de snelste beklimmingen van de berg. Een ander beroemd record op de Matterhorn is in handen van Dani Arnold, die in één uur en drie kwartier langs de noordwand omhoog snelde.
 

Bron: Alpin.de

Foto van Mg-k - M. Klüber Fotografie. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons 

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?