kitchenclimbing

Bergbeklimmen in de keuken (don’t try this at home!)

Ook professionele bergbeklimmers zitten nu thuis. Maar ze moeten natuurlijk wel in conditie blijven voor komende expedities. Gelukkig zijn bergbeklimmers razend creatief en verzinnen ze allerlei doldwaze capriolen om thuis in vorm te blijven.

Hoe ze dat doen, laten ze zien op sociale media. Hashtags als #kitchenclimbing en #onsightyourhouse laten zien hoe ze binnenshuis op expeditie gaan. Ogen dicht en je waant je zo op de top van een heuse vierduizender, toch?

Boulderen op de keukentafel

Helemaal nieuw is het idee niet. De Italiaanse professionele bergbeklimmer en sportklimmer Stefano Ghisolfi deed jaren geleden al voor hoe je op de keukentafel kan oefenen voor je klim- en boulderavonturen. Moet je keukentafel wel stevig genoeg zijn!

Klimmen langs keukenkastjes en skiën op het dak

Dat je ook als klimmer in je keuken actief kan zijn, bewijst deze klimmer, die een pittige traverse door z’n keuken klimt. Die keukenkastjes zijn behoorlijk stevig!

En een toerskitocht naar de nok van het dak is een machtig avontuur:

Let op! Don’t try this at home. De mensen die dit doen zijn professionele alpinisten. In de bergen doe je hen toch ook niet na?

Meer inspiratie

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?