Bergen Magazine organiseert met Mountain Network Mont Blanc Expeditie

Wil jij de hoogste berg van de Alpen beklimmen? Samen met Mountain Network organiseert Bergen Magazine in 2014, exclusief voor haar lezers, een reis waarbij de beklimming van de hoogste top van de Alpen, de Mont Blanc, uiteindelijk het doel is.

Over de expeditie

Niet alleen de Mont Blanc heeft het Bergen Magazine Expedtieteam als doel, maar ook de hoogste berg van Italië, te weten de Gran Paradiso (4061 meter). Deze vierduizender klimmen we ter voorbereiding van ons uiteindelijke doel, de Mont Blanc (4810 meter).

Het beklimmen van de Mont Blanc vindt plaats in hét Bergen Magazine Expeditieteam van maximaal 8 personen.

De gletsjer overstekken. Foto Mountain Network

Voorbereiding

Om van de beklimming van de Mont Blanc een succes te maken heeft Mountain Network een aantal voorbereidingsstappen uitgewerkt. Deze stappen vinden plaats in de eigen centra van Mountain Network in Nederland en de Ardennen en het doorlopen hiervan geeft je de grootste kans van slagen om de top te bereiken. Ervaring in het hooggebergte is niet per se nodig om deel te nemen aan deze reis. Het volgen van het voortraject en het 9-daagse programma in de Alpen zorgen voor voldoende basiservaring om de Mont Blanc te kunnen bedwingen!

Komende tijd vind je op Bergwijzer meer informatie over de voorbereidingsstappen die je als deelnemer volgt om de beklimming van de Mont Blanc tot een succes te maken. Er zal steeds een redacteur van Bergen Magazine aanwezig zijn en verslag doen op Bergwijzer.nl en op Facebook.

De Mont Blanc. Foto Mountain Network

Wat kost de expeditie?

Normaal gesproken betaal je voor het gehele traject (incl. weekend in de Ardennen) 1975 euro per persoon. Maar omdat jij abonnee bent van Bergen Magazine krijg je ruim 10% korting* en betaal je € 1775,-. *De korting geldt alleen voor deze reis en dus niet voor andere reizen die Mountain Network organiseert.

Ben jij er klaar voor?

Alle informatie over de voorbereiding en de reis wordt gebundeld op: bergwijzer.nl/mont-blanc-expeditie. Meld je vast aan voor de gratis en geheel vrijblijvende informatiebijeenkomst in Arnhem op donderdag 31 oktober.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling