code oranje frankrijk spanje

Coronanieuws: Spanje en delen van Frankrijk ‘oranje’

Vakantiegangers opgelet: met ingang van de nacht van maandag op dinsdag, verklaart de Nederlandse regering delen van Frankrijk en heel Spanje ‘oranje’. Dat betekent dat niet-noodzakelijke reizen afgeraden worden.

Waar geldt code oranje precies?

De Nederlandse en Belgische regeringen hebben verschillende reisadviezen afgegeven voor Spanje en Frankrijk.

Nederland code oranje:

De Nederlandse regering heeft heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden op code oranje gezet. Daarnaast zijn in Frankrijk een aantal gebieden oranje verklaard: Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes.  

België: soms rood, vaker oranje

De Belgische regering stelde eerder al andere reisadviezen in. De Belgische federale regering heeft het Franse departement Bouches-du-Rhône en de Spaanse Aragon, de Balearen, Baskenland, Madrid en Navarra; provincie van Almería (Autonome regio Andalusia); provincies van Burgos en Soria (Autonome regio Castilië en Leon); provincies van Barcelona en Lleida (Autonome regio Catalonië) tot code rood verklaard, dat betekent dat reizen naar dat gebied niet meer mag. Voor veel andere gebieden geldt code oranje.

Meer weten?

De Nederlandse overheid geeft hier meer informatie over de reisadviezen. De Belgische federale overheid vertelt hier meer over de reisadviezen


Kunnen we in de zomer van 2020 naar de bergen? En welke regels gelden er door het coronavirus in bijvoorbeeld een berghut?

Bergen Magazine praat je regelmatig bij over de laatste stand van zaken. Niks missen? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook.


Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?