nieuwbouw seethalerhutte

De hoogste bouwplaats van Oostenrijk gaat in winterslaap

Het is de hoogste bouwplaats van Oostenrijk: de plek waar gewerkt wordt aan de nieuwbouw van de Seethalerhütte. En omdat koning winter op meer dan 2700 meter hoogte alweer regeert, gaat de bouwplaats in winterslaap.

Sinds de zomer van 2017 wordt gewerkt aan de nieuwbouw van de Seethalerhüttte. De oude hut is oud en vooral de fundering van de oude hut voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Doordat de permafrost smelt, raakt de ondergrond van de hut instabiel. Met de nieuwe hut moeten al die problemen overwonnen worden, en wordt meteen gewerkt aan een duurzame hut.

Nieuwe hut in 2018 af

Inmiddels is een groot deel van de fundering klaar. De betonconstructie van de nieuwe kelderruimtes is zo goed als af. Daarmee is een belangrijk deel van de werkzaamheden afgerond, en nu wordt de bouwplaats winterklaar gemaakt. Als het weer in het voorjaar weer beter wordt, worden de werkzaamheden voortgezet. Het is de bedoeling dat de nieuwe Seethalerhütte in 2018 wordt opgeleverd.

Crowdfundingactie voor de Seethalerhütte

Om de bouw van de nieuwe hut te financieren, heeft de Oostenrijkse Alpenvereniging een grote crowdfundingactie opgezet. Meer weten over die actie, en de bouw van de nieuwe hut? Dat kan op de site van de Oostenrijkse Alpenvereniging!

Bron:

Österreichischer Alpenverein

Afbeelding:

Vorwerk [Public domain], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?