Beeld uit het filmpje

Eerste Antarctica basejump in indrukwekkende film

Beeld uit het filmpjeIn november 2009 reisden vier avonturiers naar het Holtanna-gebied in Antarctica om de allereerste te zijn die in het continent een basejumpsprong maakten. Het filmpje dat is opgenomen van de sprong omvat vijftien minuten vol prachtige beelden van de vliegende mens over het ijsparadijs van Antarctica. Deze beelden zijn nu te zien in een film.

De groep, bestaande uit drie mannen en één vrouw, heeft ontberingen moeten doorstaan in een ijzingwekkende kou van soms wel 40 graden onder nul. Toen de weersomstandigheden beter werden of toen de hemel opklaarde, klommen de avonturiers naar de top van de Holstinndberg om vervolgens weer vliegensvlug naar beneden te komen. De basejumpers hulden zich in speciale wingsuits waardoor ze bijna vlogen. De waaghalzen sprongen van de Holstinndberg over de Syginnbryngletsjer. De top van de berg ligt 1000 meter hoger dan de gletsjer.

De vier avonturiers zijn: de klimmer en basejumper Sam Beaugey, de berggids en Himalayaklimmer Manu Pellissier, de skiër en basejumper Sébastien Collomb-Gros en de snowboarder en basejumper Géraldine Fastnacht. In het filmpje is te zien hoe er wordt geskied naast lawines, gevlogen over gletsjers en hoe de steilste bergen worden beklommen in het gigantische continent van de pinguïns. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past