Elfjarige naar Mount Everest. Foto TopWithTyler.com

Elfjarige naar het dak van de wereld

De Amerikaanse Tyler Armstrong was al jong overtuigd: hij moest en zou de hoge bergen beklimmen. Zijn vastberadenheid was sterk en is enkel gegroeid. Hij zal volgend jaar een poging zal wagen om de hoogste berg, de Mount Everest, te bedwingen. Wat dit verhaal speciaal maakt, hij is zijn leeftijd. Tyler is slechts elf jaar oud. Hij probeert met zijn beklimmingen geld in te zamelen voor de slachtoffers van de spierziekte van Duchenne.

Op naar de Zeven Toppen

De elfjarige is ambitieus. Hij kijkt verder dan de Everest. Zijn doel is de succesvolle beklimming van de Zeven Toppen; de hoogste bergen op alle continenten op de wereld. Op achtjarige leeftijd beklom hij al de Kilimanjaro, het hoogste punt van Afrika. Nog geen jaar later stond hij op de Aconcagua, de op-een-na-hoogste van de Zeven Toppen.

Jongste beklimmer op hoogste top

De huidige houder van record van jongste everestbeklimming is de dertienjarige Jordan Romero, eveneens uit de Verenigde Staten. Als Tyler’s  beklimming een succes wordt, neemt hij het record over. Tyler is dan de jongste klimmer die het dak van de wereld bereikt.  

bron: alpin.de

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!