3g oostenrijk

Geen 3G-toegangsbewijs meer nodig voor Oostenrijk

Reis je deze zomer naar Oostenrijk om lekker de bergen in te gaan? Goed nieuws; vanaf maandag 16 mei is het niet meer nodig om een 3G-toegangsbewijs te laten zien om Oostenrijk binnen te komen.

Doordat we in Nederland al veel van de maatregelen tegen het coronavirus hebben laten gaan, zou je bijna vergeten hoe het ookalweer zat. 3G betekent dat je aan moet tonen dat je of negatief getest bent, of genezen, of gevaccineerd. Tot voor kort gold die regel nog in Oostenrijk. Tot 16 mei. Vanaf die dag heb je ook in Oostenrijk geen gehannes meer met een Corona Checkapp of geprinte vaccinatie- of herstelbewijzen dus! Ook is dit goed nieuws voor de reisbranche in Oostenrijk. Zij roepen de overheid al maanden op om de beperkende maatregelen op te heffen: “Op deze manier zou een enorm concurrentienadeel ten opzichte van andere Europese bestemmingen kunnen worden geëlimineerd”, zei de voorzitter van de WKÖ Association of Travel Agencies, Gregor Kadank. De coronacijfers zijn al weken aan het dalen, zo meldt de Österreichischer Rundfunk (ORF). 

Helemaal weg zijn de coronamaatregelen niet. In taxi's, bussen, trams treinen én de stations daarvan moet je nog een FFP2 mondneusmasker op. Dat geldt ook voor apotheken, supermarkten en andere 'essentiele winkels'. 

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!